Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man beräknar Time Vehicle Stop

Fordon stopptiden är ett beräknat från hastigheten på ditt fordon och förarens reaktionstid . Standarden siffra för bromsning är 15 meter per sekund , vilket innebär varje sekund bilen skulle resa 15 meter per sekund långsammare , tills du kommer till en punkt , men naturligtvis detta kan variera beroende på väglag och vilken typ av bil . Driver reaktionstider kan variera liksom, det kan ta en hel 2 sekunder för att känna igen en inbromsning situation och bromsa . Dessa siffror ger en konservativ ( längre ) uppskattas stopptid . Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Gånga hastigheten på din bil i mph med 1.467 för att få fart i meter per sekund ( fps ) . Om du reser 60 miles per timme , lika stor som ungefär 88 fps .
2

Dela hastigheten i fps med 15 för att få den ungefärliga tid som krävs för att få fordonet att stanna , i sekunder . Vid 88 fps , skulle det ta 5.87 sekunder bara för att stoppa fordonet .
3

Lägg 1 till 2 sekunder för att stopptiden för att ta hänsyn till förarens erkännande och svarstid . I detta exempel skulle den fullt stopp tid för ett fordon som färdas i 60 miles per timme vara mellan 6,87 och 7,87 sekunder .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146616.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.