Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Varför bildäck har sprickor i dem?

Däck är gjorda av gummi och alla gummiprodukter slutligen spricka. Det är bara en naturlig företeelse som är skyldig att hända under tiden. Det betyder inte däcken är värdelösa och måste bytas. Flera faktorer bidrar till denna process. I några bildäck sprickbildning börjar tidigare än i andra och är mer omfattande. Orsaker

Flera saker orsaka sprickbildning i bildäck, inklusive ultraviolett strålning, surt regn, bilavgaser, sura kemikalier och värme. Värme och tryck kommer att sträcka däckets gummi. Så när däcken kallna ner igen och gummit samlar ihop, uppstår sprickbildning. När ytan på gummit bryts ner på grund av miljöfaktorer, är denna reaktion förstoras.
Betydelse

Generellt sprickor i bildäck är relativt ofarligt att deras totala prestanda. Så länge som däcket sprickor kvar på ytan av däcket och inte sträcker sig till substratet materialet, däcken är säkra att använda.
Identification

Om du tittar noga på däcken kommer du att se hårfina sprickor längs hela ytan. Du kan identifiera dem med ett förstoringsglas eller genom att köra din hand längs ytan av gummit. Många sprickor avslöjar sig som däcket gummit sträcks något i en riktning.
Läge

De flesta sprickor är belägna på sidoväggarna av däcken. Denna del av däcket absorberar faktiskt en hel del stress. Under varv, när fordonets vikt skift, sidoväggarna sträcka avsevärt. I detta avsnitt av däcket är också tunnare än slitbanan sektionen, så tunn som 1/8 tum. Dock kommer sprickor penetrera mindre än en millimeter i däcket gummit i de flesta fall.
Varning
p Om däck sprickor blir alltför djupt de är oroväckande. Generellt sett är det bara en fråga med mycket gamla däck, eller däck som har överdriven exponering för solljus. De flesta tillverkare garantier omfattar däck sprickbildning i upp till fyra år. Om du misstänker att dina däck är osäkra är det en bra idé att ha dem professionellt besiktigas av en kvalificerad mekaniker.
Teorier /Spekulation

Däck sprickbildning kan påskyndas genom andra frågor som rör användning. Om en förare kör på en punktering, kan denna åtgärd leda till snedvridning av däckets gummi som kan leda till ytterligare sprickbildning i gummit. Många människor känner att köra på däcken regelbundet faktiskt kommer att förbättra deras liv, eftersom det hjälper anti-aging produkter (som tillverkas i däcket gummi) arbeta mer effektivt. För högt lufttryck eller under-blåsa anses också vara en orsak till däckets gummi sprickbildning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146574.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.