Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man justerar halvljus strålkastarna på en bil

Bil strålkastare behöver justeras från tid till annan på grund av lossning från stora gupp i vägen. Fjädrarna bakom justerskruvarna kan också misslyckas någon gång i tiden så att strålkastarna kommer att peka nedåt. Halvljus strålkastare justeras från sida till sida, uppåt och nedåt för att främja en bättre syn på natten. Det är viktigt att ha god syn på natten särskilt i dimma eller regniga förhållanden på landsbygden som inte har gott om gatlyktor. Saker du behöver
Maskeringstejp
liten stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

köra bilen inom 2 meter från ett garage, sida av ett hus eller någon vägg innan mörkret. Kontrollera att bilen i på plan mark. Parkera bilen och gå framför den.
2

Sätt maskeringstejp på väggen framför bilen i ett horisontellt band som markerar centrum av varje strålkastare. Placera maskeringstejp på väggen för att markera den vertikala mitten av varje strålkastare. Maskeringstejpen bildar ett kors för varje strålkastare.
3

Följ strålkastarna att lokalisera justerskruvarna. Det kommer att finnas en horisontell justering skruv på antingen vänster eller höger sida av varje strålkastare och en vertikal justerskruv på toppen eller botten av varje strålkastare. De skruvarna är infällda 2 till 3 inches i strålkastaren ramen.
4

Tillbaka upp bilen 10 till 25 meter från väggen när det är mörkt och vända strålkastarna på halvljus. Använd stjärnskruvmejsel för att justera balkarna sida till sida. Vrida skruven åt höger kommer att justera varje strålkastare till höger och vrid den åt höger kommer att justera strålkastaren åt vänster. Stänga den övre eller nedre skruven medurs höjer strålen och moturs sänker balken.
5

Gör justeringar så att balkarna är 2 till 4 inches under den horisontella band märken och 2 till 4 inches till höger om den vertikala band varumärkena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146565.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.