Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man kör på snöiga /isiga gator

Spinouts och andra olyckor är vanliga i hala väder, och den smarta förare planer i förväg för dessa omständigheter. Oavsett om du har levt hela ditt liv i ett nordligt klimat eller du inför isiga eller snöiga vägar för första gången, vissa säkerhetsregler gäller alltid. Få din bil och dig redo innan man beger sig ut i en vinterstorm, och du kommer att öka chanserna att få till din destination säkert. Saker du behöver
Antifreeze
Vindrutetorkare
Däck
Blanket
Snacks
Mobiltelefon
Visa fler instruktioner
1

Vinterförbereder din bil innan det dåliga vädret börjar. Se till att din kylarvätska har rätt mix, är din spolarvätska fullt, dina vindrutetorkare är i gott skick och bilen har däck med bra mönsterdjup.
2

Håll en nödsituation kit i din bil. Inkludera en filt eller två, snacks såsom granola barer eller säckar nötter, nödraketer nöd och en ficklampa.
3

Planera extra tid för resan, så att du inte rusade. Lämna väl innan du normalt skulle, för att möjliggöra för långsammare körtid.
4

Håll din bensintank full. Bilar kan utveckla bränsleledningarna frysa-ups om tanken är nästan tom. En full tank är också bra försäkring i händelse av en mycket dålig storm, i vilket fall du kan behöva vända och gå tillbaka till din utgångspunkt.
5

Håll säkerheten först i alla lägen. Kör långsamt. Hastighetsbegränsningen är för optimala förhållanden. Körning vid hastighetsgränsen i snön kan vara fortkörning vårdslöst. Alltid ha på dig säkerhetsbältet.
6

Håll ditt synfält klar. Helt rensa bort dina fönster innan du kör bilen. Använd dina vindrutetorkare och defroster under hela din resa, för att hjälpa dig att se vad som finns framför och bakom.
7

inte använda farthållaren på is eller snö. Använda kryssning kan försena eventuella reaktioner du kan behöva anpassa sig till förändrade vägförhållanden.
8

Ta bort foten från gasen om du börjar glida. Tryck inte på bromsen. Försiktigt vrida ratten i den riktning som du vill att bilen ska gå. När du återfår kontrollen över bilen, långsamt flytta tillbaka in i trafiken.
9

kvar i din bil om du har en olycka. Sätt på dig en saftblandare och tända en flamma, om det behövs, för att styra andra bilar runt dig. Ring räddningstjänsten på din mobiltelefon, täcka dig med din filt, lämnar motorn och stanna inne i bilen tills hjälp anländer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146466.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.