Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man förhindrar en Rollover

Vi kör våra bilar, stadsjeepar och lastbilar pickup vardagliga och inte tänka på det. Ändå, kraschar och rollovers händer hela tiden och de flesta innebär endast ett fordon. Höga hastigheter, rattonykterhet, felaktig däcktryck, over-korrigering, dåligt väder, gropar, skarpa kurvor och ojämn lastfördelning spelar alla en roll i rollover kraschar. Ta dessa steg för att förhindra en rollover och hålla från att drabbas av panik när du känner att du förlorar kontrollen över bilen. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Säkerhetsbälte
Elektronisk stabilitetskontroll
Visa fler instruktioner
1

rollover Kolla konsument och felrapporter på flera stadsjeepar före du köper en. Stadsjeepar med ett större avstånd mellan däcken på baksidan av fordonet är mindre benägna att rulla över än de som byggs högre och smalare.
2

Sakta ner när du navigerar svängar, skarpa kurvor och på- och-off ramper på motorvägar för att förhindra en rollover. Håll på gasen när du ser en kurva kommer upp på vägen och du är mindre sannolikt att tippa fordonet över. Du kan alltid skynda igen gradvis när vägen rätar ut.
3

Försök att inte få panik genom att vrida ratten för häftigt vid körning i hög hastighet. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, hög hastighet står för 40 procent av välta kraschar. Ta tag i ratten med båda händerna, hålla bilen rakt, och långsamt trycka dina bromsar för att förhindra en rollover.
4

Undvik att dricka alkohol när du kommer att få bakom ratten. Din bedömning, samordning och vision kan bli kraftigt nedsatt och kan leda till en rollover krasch.
5

Förvara dina däck i gott skick. Använd en lufttrycksmätare att kontrollera trycket regelbundet. Om däcken är felaktigt pumpade eller slitna, kan de orsaka din bil att bli ineffektiv och sannolikt bidra till en rollover krasch.
6

Fördela objekt som du bär i din SUV jämnt efter vikt. Kontrollera dem ofta för växling. Tunga föremål förpackade på taket på din bil kan göra att det blir alltför topptyngda och sannolikt bidra till en rollover krasch.
7

Installera en elektronisk anordning stabilitetskontroll i din SUV. Det kan automatiskt upptäcka problem som hastighet, acceleration, inbromsning, vinkeln på din ratt, gasreglageläget och cylindertryck, till exempel. Dessa sensoriska apparater kan automatiskt stabilisera bilen och förhindra en rollover.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146392.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.