Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Sidecar KÖRANVISNI

Sidecars, en särskild anknytning till den sida av en motorcykel så att extra passagerarutrymme, har funnits nästan lika länge som det har funnits motorcyklar. Tillägget av en sidovagn ändrar aerodynamik och viktfördelning motorcykeln, vilket kan påverka hanteringen. Tillägget av en passagerare till sidvagn ger mer tyngd till bilen och ytterligare påverkar hanteringen. De åtgärder av föraren av sidvagn kan bidra till en säker hantering av motorcykeln och sidovagn. Åka motorcykel Sidecar

Medan "tip-over line" av en motorcykel löper från framhjulet till bakhjulet och gör cykeln tippa till endera sidan, är en motorcykel med sidovagn mer stabil. Enligt bruksanvisningen som tillhandahålls av staten Washington för ryttare som tar motorcykeln körkort test, är tip-over av en motorcykel med sidovagn en triangel. Vikten av ryttaren i sidovagn bör stanna inom den bildade triangeln om linjer dras att ansluta de tre hjul motorcykel och sidvagn.

Andra säkerhetsanvisningar för ryttare motorcykel sidvagn liknar någon passagerare på en motorcykel . Den sidovagn ryttare bör luta åt samma håll som motorcykeln föraren. Vid varje annan tidpunkt, bör sidovagn ryttaren avstå från alla onödiga rörelser som negativt kan påverka fordonets stabilitet.

Flesta motorcyklar som är utrustade med en sidovagn fortfarande har utrymme för en passagerare bakom föraren av fordonet. Enligt Washington manual, bör tyngre passagerare rida i sidovagn. Passagerare i sidvagn ska använda bilbälte om det är tillgängligt.

Alla passagerare på en motorcykel, bland cyklister i en sidovagn, bör bära hjälm och all annan skyddsutrustning rekommenderas för en motorcyklist. Föraren och alla passagerare bör avstå från konsumtion av alkohol innan du använder en motorcykel. Addera General Safety

extra vikt sidovagn och passagerare ökar stoppsträckan för fordonet. En förare av en sidovagn utrustat motorcykel måste börja bromsa tidigare än en med bara en motorcykel.

Föraren måste också varna passagerarna, om möjligt, till eventuella kommande manövrar. Detta inkluderar att ha för att undvika problem vägytan såsom gropar eller raster trottoar, byta körfält eller hållplatser.

Washington manualen tyder också på att förare av sidovagn utrustade motorcyklar eller andra trehjuliga motorcyklar, bör turas mer långsamt och anpassa sin hastighet när de stöter på hinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146381.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.