Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Däckens mönsterdjup Säkerhet

Att upprätthålla en vaksam inställning till mönsterdjup på dina däck kan förhindra blowouts, platta däck och olyckor. Du bör kontrollera dina däck regelbundet och mäta trappstegen för att se om de blir alltför låg, vilket indikerar ett behov av omedelbar ersättning. Mönsterdjup
En nyare däcket har rätt mönsterdjup.

Däck blir farliga när mönsterdjupet når en viss punkt. Ett nytt däck har 10/32-inch mönsterdjup, och däcken blir skallig när minst ett eller flera spår är 2/32-inch djupt. "Consumer Reports" rekommenderar att du köper nya däck om din når en mätning av 4/32-inch djup. Addera Inspektera dina däck

Du kan berätta om din däck blir skallig genom att titta för uppkomsten av en uppsättning övergripande barer, inklusive en säkerhetsfunktion för din bekvämlighet. "Consumer Reports" rekommenderar att du köper nya däck om din når en mätning av 4/32-inch. Det är en bra idé att gå runt bilen minst en gång i veckan och granska dina däck.
Mäta mönsterdjup

en krona eller en slitbana- djupmätare kan användas för att mäta slitbanan. Mätaren ger dig en exakt mätning och används ofta av mekanik. För din egen enkel mätning, kan du infoga ett öre upp och ner med huvudet mot dig. På nya däck, kommer du inte se huvudet. Eftersom spåren blir lägre med slitage, kommer mer av huvudet visar.
Farorna med mönsterdjup
p Om dina däck blir skallig, kommer de att vara mer benägna att sjöflygplan på våt väg. De grunda trappsteg tillåter mer vatten från vägen för att stanna under däck, vilket gör en perfekt yta för vattenplaning. Detta är också en fara vid körning i vintervädret, så kala däck har mindre grepp på snö.
Överväganden

Vid inspektion mönsterdjup, även leta efter andra brister som kan orsaka problem. Du kan minska antalet olyckor från låg slitbanan genom att bromsa och stanna ett lämpligt antal billängder tillbaka. Detta är bra drivande protokoll även med nya däck, men är speciellt viktigt när däcken är slitna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146348.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.