Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Typer av billarm

Rätt bil larmsystem kan avskräcka alla som funderar på att stjäla din bil eller dess värdefulla innehåll. Billarm avger ett högt ljud, t.ex. en siren, horn eller muntlig varning. Några få lamporna att blinka, sidan ägare och hålla bilens elsystem från start. Vid fabriken

en OEM-tillverkare (OEM) larm är inbyggd i bilen när det görs på fabriken. Många larm slås på eller av med ett nyckellöst remote.With vissa bilar, dörr cylindrar aktivera switchar, så larmet frånkoppla när en nyckel sätts i låset. Andra fordon larm slås på när föraren trampar makten dörrlåset Switch och stänger dörren. Fortfarande andra bilar är utrustade med en tänd-system. När rätt nyckel koden används och tändningen slås på, kommer larmet att stängas av. Addera eftermarknad larm

eftermarknad larm installeras efter Bilen är byggd av bilhandlare, bil leverans butik eller auto ägare. Liksom OEM larm, är eftermarknaden system ofta slås på och av med en nyckelbricka fjärrkontroll enhet. Denna fjärrkontroll består av en mycket liten batteridriven radiosändare. Batteriet kommer att försvinna eller fungerar sämre med tiden. Det bör bytas vartannat år eller oftare, beroende på vad som rekommenderas av specifikationerna. Ibland radiofrekvens blockeras av andra närliggande sändande devices.Put stereon in efter eller samtidigt som ditt larmsystem, så det inte blir stulen från en obeväpnad bil. Inte snåla på ett larm. Du behöver inte få högsta från enheten, men akta dig för low-end icke-märkesvaror. Läs produktjämförelser och recensioner innan du köper. Du kommer också att behöva betala för installationen, om inte detta är något du kan göra själv.
Passiv eller aktiv röst
p Det är antingen passiva eller aktiva billarm. Passiva larm omedelbart beväpnade när du stänger av tändningen och stäng alla dörrar. Med ett aktivt larm, slår du på eller av med en sändare knapp. Fråga ditt försäkringsbolag om en sänkning på din bil täckning om du installerar någon av dessa typer av larm.
Oroande situationer

larm ljuder vid olika tidpunkter beroende på modell. Med dörren sensorn, kommer larmet att gå automatiskt om dörren, bål eller huva öppnas. Likaså går ett fönster sensor off när fönstret krossades. En chock sensor kommer iväg larmet om bilen flyttas, och en trycksensor slocknar efter interna lufttrycksförändringarna om en dörr eller fönster öppnas. Lutningssensorn larm om tjuvarna försöker bogsera bilen. Många av dagens larm kombinera flera av dessa funktioner för att maximera skyddet.
Alarm Specials
p Om du bor i ett område där larmen låter hela tiden, köpa ett larm som kan du programmera användning. Ett larm, till exempel, ignorerar indata när det har gått tre gånger eller mer i en timme, om du inte återställer den. På vissa platser, billarm gå ut så ofta att de helt ignoreras. New York poliser säga att dessa bil larm ökar brottsligheten: Eftersom alla ignorerar larmen, gör det tjuvar tror ingen är att uppmärksamma brott i det området. Många biltillverkare nu installerar tysta stöldskydd eller spårning av fordon system som polisen kan använda för att hitta ett stulet fordon. I vissa fall kan en bilägare får ett meddelande eller sökas när någon mixtrar med sin bil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146279.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.