Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Information om Seat Belt Safety

Säkerhetsbälten är säkerhetsselar för att säkra och skydda passagerare i fordon mot skadliga kollisioner eller plötslig förändring av riktningar. Säkerhetsbälten är utformade med syftet att förhindra att passagerare kastas ur fordonet efter en kollision eller smäller i inre delar av fordonet, t.ex. på bilens instrumentbräda eller ratt, under en krasch. Historia

EJ Claghorn beviljades den första USA-patent för ett säkerhetsbälte den 10 februari 1885. Enligt patentet nr 312.085, "denna uppfinning hänför sig till remmar avsedda att appliceras på personen och försedd med krokar och andra tillbehör för att fästa den person till ett fast föremål." Även om denna uppfinning inte var ursprungligen avsedd för bilar, började samma koncept av ett säkerhetsbälte som förekommer i amerikanska bilar från tidigt 1900-tal, men bara som en konsument alternativ.
Typer

varvet bilbältet är den justerbara remmen sett i flygplan och mitten bak säten. Den vanligaste typen av bilbälte är det trepunkts bilbälte, det är en kontinuerlig rem utnyttja varvet samt diagonalt över bröstet. Detta bälte är säkrare än höftbältet eftersom det sprider trögheten och energin i kollisionen över bröstet, axlar och midja. Fem-punkts säkerhetsbälte är vanliga i racerbilar och barnstolar. Det är samma som trepunkts säkerhetsbälte men lägger en annan diagonal sele över bröstet för att öka säkerheten.
Betydelse

Körning är en farlig verksamhet med eller utan bälte, men risken för allvarliga skador och dödsfall som orsakats av en kollision ökar väsentligt om bilbälte inte är sliten. Enligt Arizona Department of Public Safety, "trafik-skador är den vanligaste orsaken till alla skador dödsfall i Amerika," resulterar i "någon dödas varje 13 minuter." Av dessa dödsfall, "mer än 60 procent av passagerarna dödades i dödsolyckorna var ohämmat."
Fakta

Bilbälten är viktigt att bära eftersom det beräknas att säkerhetsselar rädda 9.500 liv varje år trots att mindre än 70 procent av passagerarna spänne upp, enligt Arizona Department of Public Safety. Toni Gantz och Gretchen Henkle av Prevention Institute säger: "Säkerhetsbälten minska en persons chans att dö i en krasch med 45 procent." Vidare är 75 procent av utkastade bilpassagerare dödats, vilket kan förhindras genom användning av säkerhetsbälten, enligt Prevention Institute.
Överväganden

betydelse och betydelsen av att använda bilbälte går långt utöver att skydda dödsfall. Amerikanska medborgare betala högre försäkringskostnader, högre skatter och högre vårdkostnader på grund av passagerare som inte använder bilbälte, säger Arizona Department of Public Safety.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146237.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.