Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Kan du köra med snökedjor bara på Framdäck?

Snökedjor används i vinterväder i landets kallare klimat. Inte nödvändigtvis för att användas på motorvägar eller vardaglig körning, snökedjor tillhandahålla dragning i den farligaste av vinterförhållanden och är ibland krävs för en säker passage. Att lära sig hur och var du lägger kedjorna på din bil kan göra dig till en säkrare förare i vinter. Att sätta på kedjor
p Om vädret ser ut att vara illa nog att du har valt att använda snökedjor, måste du först ta reda på var de går. Snökedjor är avsedda att sättas på de däck som gör körningen på din bil, det är, om du har en front-drive fordon, kedjorna går på framhjulen. Om du har en bak-drive bil, kedjorna går på bakhjulen. Så, får snökedjor sätta på precis framdäcken, men endast om fordonet är framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift.
Framhjulsdrift

Front-drive fordon tenderar att prestera bättre i snö och is, bak-drive bilar kan fishtail på hala ytor. Men i båda fallen kommer snökedjor hjälper dina däck få dragkraft på gatorna.
Säkerhetstips

Var noga med att bära dina snökedjor med dig Om du planerar en enhet som kan ta dig genom förrädiska vinterförhållanden. Även om vädret är soligt där du är, kan det förändras dramatiskt med lite tid och höjd. Om du gör beslutet att sätta på kedjorna, se till att du drar över ett område som är ett säkert avstånd från vägbanan. Det är också en bra idé att öva att sätta på dina kedjor förväg --- det kan vara en svår process, särskilt i mitten av en snöstorm på sidan av en trafikerad väg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146224.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.