Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är meningen med Lights Dashboard Varning?

En belyst instrumentpanel varningslampor kan sätta på stress och oro för många förare. Medan besväret bakom många av lamporna kan hanteras enkelt, är det bäst att inte vänta om något behöver kontrolleras. Att ignorera en ljus instrumentpanel varning kan innebära att en enkel reparation blir ett mycket större. Om du inte kan räkna ut varför ett ljus är på, ta din bil till en betrodd mekaniker eller auto delar butik. Underhåll frågor

flesta bilar kommer att ha ett ljus som säger "underhåll som krävs." När detta ljus, betyder det oftast din bil behöver inget mer än en enkel oljebyte. Vanligtvis kommer oljebyte företaget återställa det, vilket innebär att det kommer att komma igen i cirka 3.000 miles. Även detta är en mindre underhåll fråga, byta olja är viktigt för motorns livslängd. En upplyst olja ljus kan betyda olja är låg eller det finns lite oljetryck. I sådana fall kan underhållet också krävas.
Motor Frågor

flesta bilar kommer att ha ett ljus i symbol av en motor om datorn detekterar att motorn inte är fungerar som det ska. Detta kan vara ett mindre problem, såsom en dålig sensor, eller besväret kan vara större. Oavsett vad, är detta troligen jobbet för en mekaniker, som kan koppla upp en läsare till din bil för att säga säkert. På vissa bilmodeller, om motorn börjar blinka, är detta en allvarlig fråga och behöver omedelbar uppmärksamhet.
Fuel Ljus

Detta är en ljus som kan komma på gemensamt, särskilt för de förare som tenderar att köra sina fordon låg på bränsle innan påfyllning. Om denna lampa tänds, typiskt ett fordon kommer att ha mellan en och två liter bränsle i tanken. Påfyllning av tank bör ske så snart som möjligt, så lite bränsle så småningom skulle kunna ha en negativ effekt på bränslepumpen systemet.
Bromsljuset

Vanligtvis, om bromsljuset tänds, detta indikerar inte ett problem med bromsarna, men med bromsvätskan nivåer. Normalt behöver inte bromsarna sensorer och problemen oftast märkt av hur de känner eller ljud. Om bromsvätskan är låg, kan det utlösa en instrumentpanel ljus och vätskan ska därefter fyllas. Ljuset kan också tyda på att parkeringsbromsen är inställd.
Door Frågor
p Om en dörr inte är stängd till den punkt där den är säker, det kommer också ofta utlösa en lampa på instrumentpanelen. Beroende på bilmodell, kommer ljuset antingen visa vilken dörr som orsakar problemet eller det kan visa en generisk dörr. Detta gäller även om stammen dörren är osäker, men det är ofta en separat ljus. Addera Batteri Ljus

Batterilampan är vanligtvis en annan vilseledande ljus, eftersom Problemet är oftast inte själva batteriet. Snarare kan problemet med generatorn, arbetar för att ladda batteriet. Om lampan lyser, är det bäst att stänga av så många elektriska system som möjligt - till exempel stereoapparater och luftkonditioneringsanläggningar -. Och få frågan kontrolleras av en mekaniker eller bildelar butiken
Andra Lights

Många av de övriga lampor som vanligtvis visas på system instrumentpanelen varning är också ganska självförklarande. Ett bilbälte lampa visar att inte alla åkande bilbälte. Ett starkt ljus indikator påminner förarna som helljusen är på, vilket kan vara en fara för mötande trafik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146205.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.