Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Historien om vindrutor

Inte långt efter uppfinningen av bil, insåg man något saknades. Goggles var standard slitage för de första bilisterna, men förarna ändå behövde något att skydda sig från en munfull av buggar eller ett ansikte fullt av lera. Utseendet på vindrutan

De första självgående fordon tillverkades i slutet av 19-talet, och utvecklingen av förbränningsmotorn lagt grunden till den första produktionen av gasdrivna bilar i 1890-talet. Det var inte förrän 1904, dock att de första vindrutor infördes.
Tidig vindrutan designen

De första vindrutor var tvådelade angelägenheter, och när vindrutan blev alltför smutsiga föraren kunde helt enkelt vika den övre halvan ned. Vindrutor gjordes ursprungligen av planglas, även biltillverkare snabbt insett farorna med flygande glas skärvor i händelse av en olycka. En bula bakifrån kunde skicka ovetande bilister huvudstupa genom glaset, vilket orsakar allvarliga skador eller dödsfall. I början 20th century
Säkerhetsglas

, två europeiska forskare vardera utvecklat sin egen lösning på farorna med platta-vindrutor. Franske vetenskapsmannen Edouard Benedictus utvecklat en vindruta som bestod av två skikt av planglas med ett skikt av cellulosa mellan, medan brittiska uppfinnaren John C. Wood utvecklat en liknande typ av laminerad vindruta och producerade under varumärket Triplex. År 1927 började Henry Ford införliva Triplex vindrutor i sina bilar. Den största nackdelen med laminerade vindrutor var att centrum celluloid lagret skulle missfärgas med tiden.
Härdat glas

På 1950-talet, tillverkar bil började använda härdat glas för sido-och bakrutor. Härdat glas, som härdas genom upphettning i en ugn, tål oerhörd kraft och när brutna, sönderfaller till släta pärlor.
Första böjda vindrutan

1934 Chrysler Imperial Airflow CW var den första serietillverkade bil som hade ett enda stycke böjd vindruta. The Imperial Airflow CW, som såldes för $ 5000 och uppåt, var den största bilen som någonsin gjorts av Chrysler. Bilen presenterade också hopfällbara extra säten, läslampor och tändare.
Vindrutetorkaren

Tillverkarna började införliva mekaniska vindrutetorkare på bilar under 1916. Föraren eller passageraren drivs en vev som flyttade torkarna. Uppfinnare Fred och William Folberth allmänt krediteras som utvecklarna av de automatiska vindrutetorkarna. Torkarna, så kallade "Folberths," drevs av luft sugs in i bilens insugningsröret. Bildelar tillverkare Bosch utvecklat elektriska vindrutetorkare på 1920-talet. Robert Kearns utvecklat och patenterat intermittent drivna vindrutetorkare på 1960-talet. Efter Ford introducerade bilar med intermittent vindrutetorkare 1978, stämde Kearns bolaget och till slut vann en multimilliondollar dom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146168.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.