Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är parkeringsljus används för?

Namnet "parkeringsljus" ges till den uppsättning av lampor som verkar utanför strålkastarna på framsidan av en bil. Ofta bilar har en andra uppsättning parkeringsljus i baksätet. Historia

Traditionellt har parkeringsljus fast på ett annat system än strålkastarna och användes i stället för dem när parkerad bredvid en väg så att den parkerade bilen kunde upptäckas genom att närma förare. Eftersom tiden gick och vägar blev bredare, föll den ursprungliga användningen av parkeringsljus vid vägkanten. Sedan 1968
Funktion

har parkeringsljus tagits fram på samma ledningssystem som strålkastare och används samtidigt med dem som ytterligare ett medel för att belysa ett fordon. Deras huvudsakliga syfte är att göra bilar mer synlig från sidan.
Typer

I USA, parkeringsljus är oftast orange eller guld i färg skilja dem från röda bromsljus och vita strålkastare. I andra delar av världen, parkeringsljus är oftast ljusa och klara lampor.
Fördelar

Parkeringsljus får en innebörd som en backup ljus i nödsituationer. Om en strålkastare brinner ut, kommer parkeringsljuset kasta fortfarande lite ljus på den sidan av bilen. Dessutom, i en sådan situation, gör glöd som de parkeringsljus skapar runt bilen det mer uppenbart att fordonet är en bil och inte en motorcykel eller annat fordon med bara en vanlig strålkastare.
Varningar

På de flesta ställen är det olagligt att köra på natten med endast parkeringsljus lyser, eftersom de inte ger tillräcklig belysning som ska användas ensamt.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146138.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.