Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Nackdelarna med mobiltelefoner under körning

Vissa stater har förbjudit användningen mobiltelefon under körning om du inte använder en handsfree-enhet, och andra stater följer efter. Med hjälp av en mobiltelefon under körning har många nackdelar utöver rättsliga följder, inklusive allvarliga säkerhetsbrister överväganden. Rättsliga konsekvenser

Som av 2010, har 14 stater förbjudit användningen av mobiltelefoner under körning. Den första staten att anta detta förbud var New York, det påverkade alla handhållna elektroniska apparater. Vissa staters förbud är för endast vissa typer av förare, t.ex. bussförare. När en olycka inträffar som kan innebära en mobiltelefon, är poliser i vissa stater för att samla in information från enheten under undersökningen.
Farliga Distractions

Total koncentration krävs när det gäller att köra, och med hjälp av en mobiltelefon kan äventyra detta fokus. Du måste hålla båda händerna på ratten för att vara den mest effektiva föraren. När du text, läsa meddelanden eller prata på en mobiltelefon utan handsfree-enhet, inte bara är ditt fokus äventyras, men du kan inte hålla båda händerna på ratten. Mobiltelefon använda när du kör kan också påverka din vaksamhet av omgivningen, vilket kan göra dig benägen att kollisioner.
Kör okontrollerat

Personer som använder en mobiltelefon i bilen kan köra oregelbundet, vilket sätter andra i fara. De kan misslyckas med att ge de rätta signalerna, miss vägmärken, byta körfält plötsligt eller reagerar långsamt på faror. Oregelbundna körmönster kan vara extremt farligt för alla andra på vägen, även andra förare, fotgängare och djur.
Aggressiv körning

Bilister inblandade i en stressande eller känslomässiga telefon konversation kan oavsiktligt uppvisa aggressivt beteende medan de kör, t.ex. road rage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/145995.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.