Hur Tvist General Motors Garanti Work

När en bil som är under garanti tas in för reparation, är det arbete som görs utan kostnad för kunden. Kostnaden för arbete absorberas av tillverkaren. I syfte att sänka kostnaderna för återförsäljare som utför arbetet endast kan göra en "lappa ihop" jobb i stället för att ersätta den del. Till exempel, snarare än att ersätta den defekta delen dealern kommer helt enkelt att reparera den. Detta kostar dealern mindre och de flesta kunderna inte vet skillnaden. Problem kan uppstå om en tillfällig reparation lösning används permanent. När bilen är inte längre omfattas av garanti, misslyckas reparationen och föraren tvingas att betala för en ny del, som borde ha ersatts under garantitiden. Instruktioner
1

dokumentera allt. Om ett problem märks, dokumentera när det började tillsammans med symtom. Dokumentera hela processen längs vägen.
2

Ta bilen till återförsäljaren. Fråga dem exakt vad problemet är och vad deras rekommenderade lösningen kommer att vara. Fråga dem om det finns några andra möjliga lösningar på problemet.
3

Kontakta andra oberoende mekaniker som är specialiserade på denna typ av fordon. Få en offert från dem. Fråga dem vad föreslagit lösningar de har. Fråga dem vilken lösning som är bäst för att permanent lösa problemet. Säg att priset inte är ett problem och att du vill ha det bästa för bilen.
4

Jämför svaren från oberoende mekaniker till rekommendationerna från generalagenten. Om de är olika, tyder på att återförsäljaren utföra underhåll den oberoende mekaniker rekommenderas. Gör din forskning och ta reda på varför denna typ av reparation är att föredra.
5

Har reparationen klar. Håll i det pappersarbete som beskriver exakt reparation som gjordes. Se till att reparationen var klar och det är vad som begärdes. Gör detta så snart bilen plockas upp.
6

Ha en vän med erfarenhet av bilreparationer inspektera arbetet. Eller ta den till en oberoende mekaniker och fråga dem vad de tycker om kvaliteten på arbetet. Kontrollera med flera mekaniker att se till att diagnosen är legitimt om det finns några tvivel. Återigen, få detaljerade fakta om varför reparationen är mindre än idealisk. Om möjligt, ha mekaniker skriva ner och skriva under ett papper som exakt specificerar vad som är fel med en reparation. Detta kommer väl till pass om situationen eskalerar till en rättslig tvist.
7

Ta bilen tillbaka till generalagenten. Begär att få tala med chefen mekaniker. Beskriva dina bekymmer med det arbete som har gjorts. Visa honom bevis på den dåliga arbete. Begära att jobbet göras om ordentligt. Om mekanikern vägrar eller förnekar att arbetet är dålig, be att få tala till förvaltningen av generalagenten. Upprepa ärendet till dem. Om förvaltningen av återförsäljaravtalet sidorna med huvudet mekaniker sedan kontakta det regionala huvudkontoret för bilföretaget. Du kanske vill säga att oberoende mekaniker har kontrollerat att arbetet är av dålig kvalitet. Var envis och inte tillåter dig själv att drivas runt.
8

vidta rättsliga åtgärder. Om allt annat misslyckas, lämna in en stämningsansökan mot generalagenten. Det är där dokumentationen av processen kommer att komma till hands. Sannolikt inte kommer att komma till detta eftersom dealern inte vill få dålig publicitet och uppfattas som att inte stå med sina fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133860.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.