Hur Spola Transmission Cooler på en 1997 Dodge Ram

En överföring svalare på en 1997 Dodge Ram bort överskottsvärme från transmissionsolja som orsakas av friktion inne i transmissionen. Kylaren fästen till främre tvärbalk, precis under kylaren och använder luftflödet genereras när RAM är i rörelse för att kyla vätskan. Som transmissionsolja går sönder, kan den lämna slam inuti kylaren, vilket minskar dess förmåga att som utformats. Flushing växellådans fluidbanor kommer att rätta till det här problemet. Om möjligt, låt denna process till en fullt utbildad transmission tekniker, eftersom det inte är ett jobb de flesta människor kan genomföra hemma. Saker du behöver
20 liter Mopar automatisk transmissionsolja (ATF) katalog Transmission flush maskin
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Rags
Visa fler instruktioner

1

Load 20 liter Mopar automatisk transmissionsolja (ATF) i en transmission flush maskin per maskinens särskilda bruksanvisningen.
2

Placera ett uppsamlingskärl under transmissionsledningar svalare där de går med överföring svalare. Ta en svalare linje från transmissionen kylaren med en hylsnyckel. Placera änden av linjen i tråget för att inte spilla vätska.
3

Anslut line överföring kylaren till tilloppsslangen på transmissionen spola maskinen. Anslut avloppsslangen så att överföring svalare.
4

Starta Ram. Utför en överföring flush med överföringen spola maskinen genom att följa maskinens särskilda arbetsrutiner, som varierar från maskin till maskin. Stäng av maskinen och din Ram när du har slutfört flush.
5

Koppla in-och slangar utlopp från transmissionen svalare och svalare linje. Anslut transmissionsledningen till kylaren. Städa upp utspilld transmissionsolja med trasor.
6

Starta Ram. Steg på bromspedalen ordentligt, och växla transmissionen genom varje växel och sedan tillbaka till parken.
7

bort överföringen oljestickan och kontrollera nivån av transmissionsolja. Om vätskenivån är inte nära toppen av crosshatched segmentet, topp vätskan av efter behov tills nivån når den streckade segmentet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133825.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.