Hur man installerar en momentomvandlare

En momentomvandlare är en del av en förbränningsmotor. Monterad på den ingående sidan av transmissionen kugghjulsöverföring, är momentomvandlaren ansluten till en drivplatta, eller flexplåten. Installera en ny momentomvandlare är knepigt, och bör inte försöka med någon som inte är bekant med bilmotorer. Eftersom alla motorer är olika, bör du rådfråga din bils underhåll manual eller en bilmekaniker för att säkerställa att du kan identifiera lämpliga komponenter. Saker du behöver
Momentnyckel
Vridmoment omvandlare Review Jack står
växellådslyft
5 liter transmissionsolja (eller mer, beroende på bilens behov)
Visa Mer Instruktioner
1

höja fordonet på fordonets lyft eller pallbockar. En hiss, vare sig manuellt eller hydrauliskt, är det säkraste sättet att utföra denna typ av underhåll. Du kan dock välja att använda pallbockar. Se bilens instruktionsbok för de säkraste platserna att placera dina pallbockar, eftersom fordonen är skapade olika, olika tillverkare rekommenderar att placera uttag på olika platser. Se till att du följer riktlinjerna exakt, eftersom du kommer sannolikt att vara under fordonet för en avsevärd tid under denna procedur.
2

Töm transmissionsolja. Du kan åstadkomma detta genom att ta bort pannan transmissionsolja.
3

Koppla bort batteriet och lyft bort startapparaten. Detta steg gör att du kan komma åt omvandlare bultarna lättare.
4

bort motorns drivaxel. För att åstadkomma detta, ta bort skruvarna som håller U-fogar till differentialen.
5

Stötta växellådan med en växellådsdomkraft. Detta är ett avgörande steg. Om du hoppar över det, kommer du sannolikt leda till allvarliga skador på din sändning. Ta bell bostäder bultar.
6

Ta bort transmissionskåpan. Det kan heller inte kan innebära att du först ta bort avgassystemet. Men om du måste ta bort ditt avgassystem, se till att du kopplar och avlägsna syre sensorerna först, och undvika att skada dem därför ersätter dessa är komplicerat och dyrt. När du tar bort överföringen, se till att alla dess kopplingar och ledningar är bortkopplade.
7

bort momentomvandlaren från transmissionen. Kom ihåg att det är fullt av transmissionsolja.
8

Fyll din nya momentomvandlare med transmissionsolja och ersätta det i transmissionen. Det kommer att ta ungefär en liter vätska väldigt långsamt. Vrid den en aning när det väl är på plats för att se till att omvandlaren interna ryggar korrekt ingrepp.
9

Bolt transmissionsmonteringen tillbaka på plats. Se till att du byter ut och koppla in alla kopplingar och linjer utan att klämma någon av dem. Byt avgassystemet om du tagit bort det under avveckling.
10

stödja överföringen med växellådsdomkraft medan du byter bultarna bell bostäder. När bultarna sammanfogas korrekt, ta bort växellådsdomkraft.
11

Byt drivaxeln, anslut batteriet och byt ut startmotorn. Byt ut pannan transmissionsolja med ny växellådsolja.
12

Sänk fordonet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133797.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.