Ställa tändningen på en 99 Honda Civic

Tändningsinställningen av din 1999 Honda Civic styr när tändstift i motorn eld. Den ordning och hastighet som din tändstift brand har en djupgående effekt på effektivitet och ride-kvalitet på din Civic motor. När tändningen är avstängd, kommer motorn skaka och oförbränt bränsle kommer in ditt avgassystem, vilket gör att bilen att producera överskott rök. För att åtgärda dessa problem måste du ställa in tändningen så att den garanterar en ren, fullständig förbränning. Saker du behöver
Byglingstråd
Timing ljus
Hylsnyckel
10mm socket
Visa fler instruktioner
1

Slå på Civic och tillåta motorn gå i 10 minuter. Stäng sedan av bilen.
2

Bänd loss sidopanelen i passagerarens fotutrymme i det inre av bilen. Addera 3

Placera en bygel i två-trådig kontakt som är under panelen. Detta kommer att åsidosätta den datoriserade timing av fordonet och ger dig möjlighet att justera tändningen.
4

Öppna huven och fäst stroboskop till Civic batteri. Fäst den svarta kabeln timing ljus till den svarta batteripolen och koppla den röda kabeln timing ljus till den röda batteripolen.
5

Fäst tredje kabel stroboskop till tändstiftet en kabel, så att pilen på timing ljuset står inför nummer ett tändstift.
6

Slå på motorn och peka tidpunkten ljus i transmissionskåpan.
7

lossa de två 10 mm bultar på fördelarlocket.
8

Vrid fördelarlocket långsamt som du tittar på transmissionskåpan med timing ljus som blinkar på den. När mitten märket på trissan ställer upp med markeringen på transmissionskåpan, sluta vrida fördelarlocket.
9

Stäng av motorn.
10

Spänn bultar på fördelarlocket, ta sedan bort timing ljus och hopp tråd. Sätt tillbaka panelen i passagerarutrymmet fotutrymmet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133787.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.