Hur öka Vridmoment och Hästkrafter

För att öka hästkrafter och vridmomentet i bilens motor, det finns en hel del saker du kan göra. Vridmoment mäter den kraft som tillämpas på ett objekt för den roterande rörelsen, och hästkrafter är mätning av motorns maximala effekt. Nyckeln till ökat vridmoment och hästkrafter är en kombination av komponenter som gör det möjligt för momentkurva att sträcka. Mer luft in i motorn ökar effektiviteten av förbränningsprocessen, skapa mer hästkrafter och vridmoment. Instruktioner
1

minska friktionen genom att använda rätt kolvar och kolvringar. Ringarna bör fastställas med luckor som är kalibrerade för den minsta avstånd. Om det inte finns tillräckligt spelrum på sidorna av ringen, kommer ringen fastnar, och friktionen ökar. Om ringen är för lös, kommer det avskurna cylindertrycket. Det finns också beläggningar för kolvar, ringar och lager. När tillämpas korrekt, kan beläggningarna öka motorns hästkrafter med 10.
2

Optimera din motorns luft till bränsle. Detta görs via din förgasare eller insprutningssystem. Det är lättare med ett elektroniskt bränsleinsprutningssystem eftersom datorn justerar bränsleblandningen automatiskt. I högpresterande motorer, kan flera förgasare användas.
3

Öka din motorns kompressionsförhållande. Högre kompression ökar vridmoment och byggare motorn har funnit att 9:01 kompression motorer kräver minst en 270-graders kamaxel. A 10:01 Motorn går bra med en 280-graders kam, och en 290-graders cam gör att du kan köra nära 11:01 komprimering, vilket är förhållandet mellan de sena-modell Corvetter.
4

Välj större topplock. Mer luftflöde betyder mer makt. Större huvud tillåta mer luft genom cylindern. Helst är det bättre att ha en större ventil och en kortare kamaxel. Större ventil huvuden kommer att öka din motorns vridmoment och effekt.
5

Använd en tri-Y header med minst 2,5-tums rör diameter avgaser. Avgassystem headers ger mer makt genom att bredda vridmomentkurvan och kan nå upp till 6000 rpm. Dessa rubriker är dyrare och starkare, men kommer att öka den totala makten.
6

Kontrollera tändinställningen i bilen. När tidtagningen är avstängd, kommer din bil att känna trög och använda mer bränsle. De flesta motorer fungerar bäst vid 12 till 18 grader efter TDC (övre dödpunkt).

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133731.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.