Hur identifiera Bil Symtom

Kanske det enda som är mer stressande än en trafikstockning eller en bilolycka under körning är att ha en pop varningslampa upp på instrumentpanelen. Med kostnaderna för gas, bilförsäkring och, om du finansierade din bil, bilen anteckning, köra ett fordon i perfekt skick kan vara dyrt nog - bil problem bara förvärra detta. Om du märker ett problem med ditt fordon, oavsett om det är på grund av en varningslampa eller inte, inte bli upprörd. Istället, titta på det från en systematisk, analytisk synvinkel och gör ditt bästa för att diagnostisera den. Instruktioner
1

Övervaka problemet frekvens och varaktighet. Till exempel, om bilens "Battery" ljus visas en gång för ett par sekunder och visas inte igen, även efter flera veckor eller månader, kan en mindre elektrisk glitch har varit att skylla. Å andra sidan om du märker att din bils vänster strålkastare har varit dimmer än den rätta och problemet verkar bli värre med tiden, är det dags att ta bilen till en mekaniker.
2 < p> Vet hur man ska tolka vanliga varningslampor. Även om namnet antyder något annat, är omfattningen av "check engine" problem relativt smal - nämligen avse de alla till den mängd syre som interagerar med bilens katalysator. En vanlig, enkel att fixa orsaken till "Check Engine" tänds ett är att din tanklocket inte är säkrad tätt nog.

Bilens "Battery" ljus, å andra sidan, kan tyda på att batteriet har nått slutet av sin livscykel, eller mer seriöst, att generatorn, som förbinder bilens batteri till sin förrätt, är felaktig. Om en "Oljelampa" visas på instrumentpanelen, är din motorolja saknas antingen kvantitet eller tryck. Båda dessa är problem som du bör rådfråga en mekaniker omedelbart.
3

Anteckna om problemet konstant eller endast under vissa omständigheter. Till exempel, om din bil vibrerar bara när du kör över 60 miles per timme, kan det tyda på att det problemet, vare sig det är anpassning, gamla däck eller något annat, är relativt liten. Om, å andra sidan, skakar din bil våldsamt när du startar den och ännu värre när du når höga hastigheter, bör du omedelbart söka hjälp.
4

Ta bilen till en mekaniker när du är osäker eller för att bekräfta dina egna misstankar. Även om du kan diagnostisera och åtgärda många vanliga bil problem själv, bör du inte försöka lösa problem som du kan inte lätt förstår. Även om den initiala kostnaden för ett besök till mekaniker kan tyckas hög, kommer det att vara långt under de flesta av de skador du oavsiktligt kan orsaka på din bil genom att misdiagnosing problem, reparera dem felaktigt eller köra en bil som är i behov av reparation.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133674.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.