Hur hittar man den servicebok på en bil

Innan du köper en ny eller begagnad bil, måste du forskning dess historia. Att känna en bils service och reparation historia kan varna dig för potentiella problem i framtiden. Detta gäller särskilt för bärgning fordon, som genomgår en betydande mängd av reparations-och servicearbeten under ombyggnaden och återställningen. Fordonsservice rapporter finns tillgängliga gratis, men du måste ge specifik information om fordonet för att få rapporten. Instruktioner
1

Hitta bilens Vehicle Identification Number (VIN). Hitta VIN på bilens dörrkarm eller i motorrummet. Leta efter en liten metallplatta med 17-tecken tryckt på det.
2

Gå till din statens Department of Motor Vehicle hemsida. Ange VIN-nummer i webbplatsens fordon historia databas. Klicka på "Enter" för att påbörja en sökning av bilens kompletta servicebok.
3

Leta efter rapporter om ett vrak, översvämningsskador eller vägmätare bedrägeri. Rapporten visar även om bilen var stulen eller föremål för en tillverkares återkallelse. Skriv ut rapporten för din bokföring.
4

Kontakta återförsäljaren eller tillverkaren för ytterligare serviceinformation relaterad till återkallande eller vrak.
5

Räkna med en längre historia för en fordon som har byggts eller bärgades från ett vrak. En bärgning fordon anses ha reparationskostnader som överstiger 70 procent av dess pre-skador värde.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133666.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.