Hur man tar bort motorn från en PT Cruiser

Chrysler PT Cruiser har antingen en 4-cylindrig eller 6-cylindrig motor. Processen för avlägsnande av båda motorerna kommer att vara densamma. Ta bort motorn från en Chrysler PT Cruiser är en komplicerad uppgift som kommer att ta rätt kunskap och verktyg för att slutföra utan att skada motorn, motorkomponenter eller i motorrummet. För att ta bort motorn från motorrummet, måste du frånkoppla kraftöverföringen från motorn och allt annat som är ansluten till motorn, och ta bort några av de motorkomponenter runt motorn. Du kommer också att behöva ta bort motorfästen som fäster motorn till ramen, och radiatorn måste tömmas i en hink och drog ut i motorrummet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Drain hink
Skruvmejsel
ziplock påsar
Ratchet set
Wrench
Motor hissa
Engine lyftblock

Visa fler instruktioner
1

Lyft den främre änden av Chrysler PT Cruiser med domkraften och vila PT Cruiser främre änden på 2 stödbenet. Kontrollera att PT Cruiser motor är helt svalnat innan du börjar arbeta.
2

Öppna PT Cruiser huva och placera dräneringen hink under kylaren. Ta bort slangen som går från kylaren till PT Cruiser motor med en skruvmejsel för att skruva av säkra klämman på slangen. Låt radiatorn helt rinna ner i avloppet hinken.
3

Demontera skruvarna som håller fast kylaren till motorrummet väggen med spärrfunktion set. Dra PT Cruiser s värmeelementet av ramen och ut i motorrummet. Placera kylarens fästbultarna i en ziplock påse och etikett påsen "Radiator Bultar."
4

bort bultarna som fäster PT Cruiser kompressor luftkonditionering till motorn med spärrfunktion set. Placera fästskruvarna i en ziplock påse och etikett påsen "AC Bolts." Dra PT Cruiser s kompressor luftkonditioneringen i motorn och ut ur motorrummet. Lossa alla elektriska ledningar och ta bort kablarna från motorn med hjälp av en skiftnyckel. Få enligt PT Cruiser och ta bort fästskruvarna som ansluter avgasgrenröret till transmissionen med spärrfunktion set. Placera avgasgrenrör bultar till en annan ziplock påse och etikett påse "avgasgrenrör bultar."
5

Demontera fästskruvarna som ansluter överföringen till motorn med spärrfunktion set. Placera transmissionen säkrar bultar i en annan Ziplock tillbaka och etikett bag "Transmission Bultar."
6

Demontera motorn monterar säkra motorn till ramen av PT Cruiser med spärrfunktion set. Placera motorfästen och motorfästet bultar i en annan ziplock påse och etikett som väska "motorfästen och bultar."
7

Placera motorn hissa framför PT Cruiser. Anslut motorn hissa kedjan till PT Cruiser s motorfäste beslag på båda sidor av motorn med två skruvar. Anslut kedjan till motorn lyftanordning. Använd motorlyft att lyfta PT Cruiser motor ur motorrummet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133563.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.