Hur man installerar Pistons på vevstakar

En motorns vevstakar är de komponenter som ansluter vevaxeln till kolven. När vevaxeln roterar (som motsvarar motorns RPM), är vevstaken och kolven pressas upp och ner, vilket skapar kompression, då kolven skjutas upp och ner i blocket. Under en motorrenovering måste vevstakarna fästas på kolven innan stången är bultad till veven. Saker du behöver
Pistons och stift handleden
Vevstakar
C-clips för handleden stift
C-Tång
motormontering lube
Visa fler instruktioner

1

Rengör kolvarna och vevstakar grundligt. Om du inte använder helt nya kolvar, har en mekanisk verkstad Rengör kolvarna för att avlägsna all förkolning. (Detta kan även göras med stålull, en stålborste och WD-40.) Ta bort kolvbulten ur kolven
2

. Handleden stift är den del av kolven att den lilla änden av stången roterar vidare. Använd specialdesignade tång kolvbult att ta bort C-clips som håller kolvbulten på kolven. Det finns ett litet spår i kolvtappen och ett motsvarande spår i kolven att klämman går in. För att ta bort klippet, pressa ihop det med tång och dra klippet ur hålet där kolvbulten går.
3

Skjut kolvtappen ur kolven. Upprepa denna process för alla kolvar. (Om du använder nya kolvar, är de förmodligen inte ihop.) OBS: Blanda inte upp handleden stift och kolvar. Håll varje kolvtappen med sin respektive kolv.
4

Rengör kolvtappen, vevstaken och kolven. Placera en generös mängd motormontering lube på handleden stift inuti den lilla änden av stången och hålen i kolven att kolvtappen går igenom.
5

Skjut kolvtappen genom en sida av kolven. När kolvtappen är en del av den införda sätt, placera änden av stången i kolven så att den är i linje med det hål som kolvtappen går igenom. Fortsätt skjuta kolvtappen
6

genom staven sedan genom den andra sidan av kolven. Värm upp vevstakar med användning av en ficklampa (om nödvändigt) för att tillåta metallen att expandera innan kolvtappen kommer att passa genom den.
7

Sätt i C-klämmorna som håller handleden nåla fast. Använd specialtång att pressa clipsen in i spåren i kolvbulten och kolv. Var noga med att inte binda eller böja klippen som du installerar dem. Upprepa för varje kolv. Efter kolvtappen är installerad, kontrollera Freeplay av stången för att se till att det inte har fastnat eller bindande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133513.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.