Orsaker till blåst topplockspackning på Ford Taurus

En blåst topplockspackning i din Ford Taurus kan göra fordonet helt obrukbart på grund av motorns oförmåga att upprätthålla kontrollerade motortemperaturer. Det finns ett antal orsaker till blåsta topplockspackningar, men det första område som du bör undersöka är kylsystemet. Om din kylvätska fungerar bra, kan du vara offer för dåligt byggda packningen. Felaktig installation

topplockspackning i din Ford Taurus kan misslyckas på grund av en felaktig installation av fabriken eller om packningen ersattes efter det lämnade fabriken, en reparationsverkstad. Head bultar vridmomentbelastas felaktigt kommer att orsaka en otillräcklig tätning mellan motorns topplock och blocket, så att kylmedel att fly från huvudet. Eftersom bränslet antänds i cylindern, kommer kraften i förbränningen driva topplockspackning ut, ytterligare skevhet och förseglingen skadas.
Överhettning

låg kylvätskenivå nivåer i din Ford Taurus, antingen från läckor eller bristande underhåll, har potential att skapa kritiska temperaturnivåer i topplocket och motorblocket. Eftersom aluminium topplock snabbt expanderar av värmen, inte hålla motorblocket, vilket är järn i Oxen, inte upp. Den spänning som skapas av den ojämna expansionen kommer att slita en topplockspackning isär, orsakar det att misslyckas.
Låg kvalitet Packning

topplockspackning i din Taurus kommer sannolikt misslyckas om det innehöll brister när det ursprungligen installerats. Komposit huvudet packningar är relativt tunn och bräcklig, trots det viktiga syftet de tjänar i fordonsmotorer. Packningar som innehåller kinkar, bucklor eller revor vid installation misslyckas betydligt tidigare än andra komposit eller metall packningar huvud. Högre kvalitet huvudet packningar är oftast gjorda av stål, och har en upphöjd ring runt varje cylinder hål för extra tätning förmåga.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133479.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.