Hur man byter termostaten på en 1999 Dodge Dakota Truck

De 1999 Dodge Dakota använder en traditionell, beprövad mekanisk termostat för att hålla motorn på ca 190 grader. När motorn värms upp, det orsakar ånga att passera genom "jiggle" på termostaten, vilket i sin tur orsakar att fjädern i termostaten att komprimera. Den komprimera fjädern öppnar en ventil i termostaten, så att varmt element fluid att passera från motorn in i toppen av den Dakota radiatorn, där den kyls och därefter strömmar från botten av kylaren tillbaka in i motorn. Radiatorn använder överföring att kyla ner vätskan: The kylmedel strömmar in i en smal, vertikal tank på ena sidan av radiatorn där den leds in i dussintals ännu smalare platta aluminiumrör inklämt mellan hundratals små aluminiumlameller. Kylluft strömmar genom flänsarna, varvid värmen med det: De värmeöverföring från fluidet till aluminium till luften. hela radiatorn är värdelös och din Dakota motor är i fara om det enkla termostaten misslyckas. Om det inte kan mäta temperatur och öppna för att cirkulera kylarvätska, kan din Dodge Dakota överhettas. Saker du behöver
Radiator dräneringskärlet
7/16-inch djup brunn socket
Ratchet
Shop handduk
Scraper
Tryckluft
RTV packning Funnel Maker Review
Visa fler instruktioner
1

Leta nedre kylarslangen. Tryck på de två kompression flikarna på kylarslangen klämman för att lossa klämman: s påtryckningar och dra slangen från kylaren. Dränera vätska i en radiator dränering pan. Skjut tillbaka slangen på kylaren och fäst den med klämman gång dräneras.
2

Lokalisera T-Stat bostäder på Dakota. För att göra detta, spåra övre kylarslangen från kylaren till den plats där den ansluter till Dakota motor. Slangen ansluts till T-Stat hölje på samma sätt som den nedre kylarslangen ansluter till kylaren. Ta bort klämman från slangen genom att klämma kompression flikarna tillsammans med tång. Dra slangen från T-Stat bostäder och skjut slangen åt sidan.
3

Ta bort de två 7/16-inch bultarna från T-Stat hus med en djup brunn hylsa och spärrskaft, lyft sedan T-Stat bostäder utanför Dakota insugningsröret. Detta exponerar termostaten.
4

Lyft termostaten ur Dakota med fingrarna och plugga hålet med en butik handduk. Detta hindrar allt från att komma in i intaget medan du rensa bort den gamla packningen material.
5

Skrapa den gamla packningen material från basen av insugningsröret och botten av T-Stat bostäder. Blås ytan av intaget med tryckluft.
6

Sprid en tunn sträng av RTV packning maker på den nedre kanten av T-Stat bostäder.
7

Dra ut handduken ur insugningsröret och placera den nya termostaten i hålet. Slutet med fjädern submerges i hålet och vilar på en bearbetad läpp.
8

Placera T-Stat bostäder över termostaten och skruva den på plats med de ursprungliga bultarna.

9

Skjut kylarslangen på T-Stat bostäder och fäst den med klämman.
10

Öppna kylarens påfyllningslock på toppen av radiatorn. Placera en tratt i tanklocket och häll den avrunna tillbaka kylarvätska i kylaren. Kör Dakota motor i fem minuter med kylarlocket off. Detta driver ut luft ur kylsystemet. Efter termostaten öppnar och cykler, är det en bra tid att lägga kylaren och destillerat vatten 50-50 tills vätskan når påfyllningsröret. Stäng kylarlocket.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133464.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.