Förutom oljetryck, vilka andra problem kommer pga överfyllning av olja i en bil?

En bils motorns smörjsystem är ett komplext stycke ingenjörskonst som måste upprätthållas för att garantera en lång livslängd. Även om det är allmänt känt att låga olja är dåligt för motorn, inser många människor inte att för mycket motorolja också kan orsaka en kedjereaktion av motorproblem eftersom den trycksatta smörjsystem är utformat för att arbeta inom vissa trösklar. För mycket motorolja kan kasta din motorns oljetryck ur smäll, som direkt kan leda till sekundära problem relaterade till trycket själv, och andra frågor som uppkommit vid höjden av oljan i vevhuset. Oljenedbrytning

För mycket motorolja innebär att oljenivån i vevhuset kommer att vara förhöjd, vilket kan orsaka att oljan att komma i kontakt med vevaxeln. Vevaxeln snurrar på några tusen varv per minut, vilket kan orsaka att oljan blir skummig och har en skum-liknande utseende i motsats till de rika och tjocka utseendet och känslan av normal olja. Den luftade oljans försämrad sammansättning kan orsaka att oljan överhettas eftersom dess molekylära struktur har avvikit bilda sin ursprungliga plan. Dessutom kan den skummande olja leder till oxidation på just de ytor som oljan för att skydda.
Tätningar och packningar

Oil sitter för högt i vevhuset kan resultera i att oljan kommer i kontakt med tätningar och packningar den normalt inte stöter på. Dessa gummidetaljer var inte utformade för att komma in i avtal med motorolja och kan försämras från att interagera med smörjmedlet. Nedbrytningen av dessa tätningar och packningar kan komma i flera former, oavsett om det expanderar eller krymper, men oljan-inducerad försämring av dessa komponenter kan resultera i reparationer räkningar och en minskning i livet av bilens motor.


Oljepump

Oil frothiness har sekundära negativa effekter på drivlinan utöver brist på smörjning som kommer från frothiness. Den skummande olja, som inte längre har den tillverkaren avsett viskositet, kan täppa till oljepumpen. Detta kan minska effektiviteten av oljepump även efter det skummande olja om spolas från smörjsystemet. Långvarig eller upprepad exponering för skummande olja kan leda till ett totalstopp i oljepumpen, vilket orsakar en kostsam och lätt kan förebyggas reparation.
Fuel Föroreningar

höga olja kan ibland orsaka motorn att bränna överskottet precis som bensin. Detta kan orsaka en obehaglig avgas lukt och blå rökutveckling från avgasröret. Brinnande olja kan skada din bränsleeffektivitet och skada ditt avgassystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133392.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.