Hur byta olja på en 2007 Tundra 4.7l V8

Den första Toyota lastbil för att träffa utställningslokaler var en pickup version av den populära Land Cruiser-modellen, i 1963. Följande år släppte Toyota de mer kompakta och hanterbara Stout pickup. Efter Land Cruiser pickup s eliminering 1968, och genom 1992, var de enda mickar Toyota tillverkade av kompakt sort, inklusive: Stout, Hi-Lux och pickup. Slutligen, år 1993, trädde Toyota den fullstor pickup rike med T-100, som fått blandade recensioner. För 2000 års modell, lanserade Toyota en helt ny fullstor pickup, Tundra, vilket gjorde den japanska lastbilstillverkaren konkurrenskraftig med artister som Ford, Chevy och Dodge. Byta olja i era 2007 Tundra s 4,7-litersmotor är enkelt, när du tar bort hasplåten. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
stjärnskruvmejsel
Ratchet
sexgradig Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Momentnyckel Ny avtappningsplugg packning
Ren, luddfri duk
Toyota särskild service verktyget nr 09.228-07.501
6 qts. 5W-30 motorolja
Nytt oljefilter
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Tundra huva och skruva av oljepåfyllningslocket uppifrån förarsidan motorn.
2

Höj framsidan av Tundra, med hjälp av en domkraft, och uppsättning pallbockar under lastbilens rambalkar. Sänk Toyota på pallbockar.
3

Crawl under Tundra och hitta skidplate nära framför lastbilen. Ta bort de tre skruvarna på framsidan av skidplate, med en stjärnskruvmejsel. Ta bort de fem återstående bultarna som håller hasplåten - två fram och tre i bak -. Använder ett Ratchet och uttag
4

Skjut hasplåten uppåt för att frigöra dess kvarhållande kroken. Skjut hasplåten mot förarsidan tills låshaken linjer upp med spalt i karmen, och dra skidplate ner från lastbilen
5

Hitta oljetråget -. Den stora metall panorera - på undersidan av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under oljeavtappningspluggen, som ligger på baksidan av oljetråget. Lossa avtappningspluggen, med hjälp av en kombination skiftnyckel och ta bort avtappningspluggen för hand. Låt all olja rinna ut ur oljetråget.
6

Dra den gamla packningen från avtappningspluggen. Torka den gamla oljan från avtappningspluggen gängor, med en ren, luddfri trasa och skjut en ny packning på avtappningspluggen. Hand-gänga in den i avloppet pan, sedan dra den till 29 foot-pounds, med en momentnyckel och en sexgradig socket. Mot framsidan av motorn
7

Slide, och hitta oljefilter - en ungefär 5-tums-lång metallcylinder. Placera drain pan under oljefiltret, och lossa filtret med en spärr och Toyota särskild service verktyget nr 09.228-07.501. Låt all olja rinna ut ur oljefiltret, sedan bort det för hand. Ställ oljefiltret i tråget.
8

Torka oljefiltret-sockel och stud med en ren, luddfri trasa. Smörj in O-ringen på det nya oljefiltret med ny motorolja, med hjälp av fingrarna. Dra åt oljefiltret på oljefiltret stud. Dra åt oljefiltret till 13 foot-pounds, med en momentnyckel och Toyota särskild service verktyget nr 09.228-07.501.
9

in hasplåt krokar genom springorna på framsidan, undersida Tundra. Skjut skidplate mot passagerarsidan för att låsa krokarna på plats. Dra åt de fem bultar och tre skruvar som håller hasplåten på plats. Dra åt de fem bultarna till 21 foot-pounds med en momentnyckel och uttag, och dra åt de tre skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
10

Höj lastbilen utanför domkraften, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften från under Tundra. Sänk Toyota till marken.
11

Sätt en tratt i oljepåfyllningshålet och häll 6 qts. av 5W-30 motorolja i motorn. Vänta cirka två minuter tills oljan har sjunkit i motorn. Dra oljestickan från motorn, och torka den gamla oljan av oljemätstickan. Sätt tillbaka oljestickan, och ta bort den igen. Kontrollera att oljenivån är nära eller något över den översta linjen på mätstickan.
12

Starta motorn och låt den gå på tomgång i ca två minuter. Kontrollera undersidan av trucken för oljeläckage som motorn går på tomgång. Stäng av motorn och vänta ytterligare två minuter för oljan att lösa. Ta bort oljestickan och torka av oljan bort det med en ren, luddfri trasa och sätt i den igen. Ta ur oljestickan och kontrollera att oljenivån ligger mellan vid den övre markeringen på oljestickan. Lägg till mer olja vid behov. Avlägsna tratten ur påfyllningshålet och dra åt oljepåfyllningslocket i filtret hålet.
13

Sätt en tratt i en tom 5W-30 olja flaska, och fylla flaskan med gammal olja från tråget. När full, ta bort tratten och dra flaskans lock. Upprepa detta steg tills du överför all olja från tråget i de tomma olja flaskor.
14

Släpp gamla olja och oljefilter utanför på en använd olja-återvinningscentral. Vissa Bildelsaffärer ta gammal olja gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133360.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.