Hur du ändrar Fluid i en 47RE

Den 47RE är en typ av automatlåda som kommer installeras i Dodge Ram modell lastbilar som har de Cummings dieselmotorer. Den 47RE är en av de större automatiska växellådor som kräver en stor mängd automatisk transmissionsolja. Den transmissionsolja behöver ändras med jämna mellanrum så att fluiden inte kommer att bryta ner. Efter fluiden går sönder, kommer den inte att kunna skydda alla de rörliga delar, tätningar och o-ringar inuti av transmissionen. Överföringen pan kommer att kräva att ta bort för att dränera vätska från överföringssystemet. Saker du behöver
Droppkar
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket uppsättning
Flat metallskrapa
Rena trasor nära Red högtemperatur silikon
Ny överföring pan gasket
Momentnyckel Flighter Long neck tratt
17 qts. Dexron-3 ATF
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och stäng av motorn. Aktivera parkeringsbromsen. Öppna huven.
2

Lyft huven och ta bort oljestickan ur oljestickan röret. Placera mätstickan på en ren yta. Addera 3

Skjut en droppskål under pannan på botten av 47RE transmissionen. Lossa och ta bort de främre skruvarna från framsidan av sändningen pan med en ratchet, förlängning och en socket.
4

Lossa och ta bort skruvarna från båda sidor av transmissionen pannan med ratchet, förlängning och uttag.
5

Lossa och ta bort alla de bakre skruvarna från baksidan av överföringen utom två skruvar. Håll transmissionen pannan med ena handen. Slutför lossa och ta bort de två sista skruvarna från transmissionen pannan.
6

Dra sakta ner på transmissionen pannan för att skilja den från transmissionen. Tips pannan så att transmissionsolja kommer att köra in i droppskålen. När all vätska är ur pannan, placera pannan på ytan.
7

Ta bort den gamla packningen från basen av transmissionen pannan. Använd en metall skrapa bort all packning som sitter fast i stekpannan. Använd rena trasor för att torka ner packningen ytan tills den är ren.
8

Applicera en tunn sträng av rött högtemperatur silikon runt packningen ytan. Tryck den nya packningen ordentligt runt packningsytan. Se till att all av packningen hålen stämmer med pan hålen.
9

Höj pannan upp till botten av transmissionen. Skruva två överföring bultar på baksidan av pannan och på framsidan av pannan för att hålla pannan på plats. Dra de främre och bakre skruvar ned tills de ligger tätt.
10

Screw alla de återstående bultarna överföring panorera i pannan tills de är alla för hand. Slutför dra åt pan bultar med hjälp av en alternerande åtdragningssekvensen. Exempel: Dra åt en bult på framsidan, och sedan dra åt en skruv på baksidan av pannan tills den främre och bakre bultarna är åtdragna. Använd samma alternerande åtdragningssekvensen för sidkolvar. Dra en höger bult, sedan en vänster bult tills alla sidkolvar är åtdragna.
11

Vridmoment varje sändning pan bult till 12 till 14 foot-pounds med en momentnyckel och en socket. Använd alternerande åtdragningssekvensen under momentstången processen också.
12

Flytta till toppen av motorn. Placera en lång hals tratt i överföringen oljestickan röret. Häll 17 QTS. Dexron-3 ATF i tratten. Vänta all vätska rinna in i växellådan. Ta bort tratten och mätstickan.
13

Veva dieselmotorn och låt den värmas upp till arbetstemperatur. Kontrollera vätskenivån på mätstickan. Vätskenivån ska vara i "säkra zonen" på oljestickan efter 17 qts. Placera mätstickan tillbaka in i röret.
14

Inspektera överföring pan för eventuella läckor medan motorn är igång. Stäng av motorn. Om pannan läcker, inspektera området och reparera läckan som behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133332.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.