Tips på syntetiska Auto Oil

Byta olja i bilen är en del av rutinunderhåll att varje ägare måste prestera för att hålla den i toppskick. Välja en syntetisk olja är en av de beslut som måste göras när du utför denna rutin underhåll. De val som de stora oljebolagen ibland kan fatta detta beslut en svår på grund av de olika typer av smörjmedel som finns. Det är därför det hjälper att förstå de val tillgängliga för dig. Olja Typer

De tre vanligaste typerna av olja i konsumentprodukter bilar är konventionella oljor, syntetiska oljor och blandade syntetiska oljor. Var och en av dessa typer har sina egna specifika egenskaper. Dessa egenskaper måste förstås, eftersom de kan påverka oljebytesintervall och hur bilen fungerar i extrem värme eller kyla. Använder
Konventionella kontra syntetisk olja

Syntetiska oljor en högre lönegrad råolja som bas lager för tillverkningsindustrin än konventionell motorolja. Syntetisk olja innehåller konstgjorda tillsatser för att producera ett smörjmedel som har högre filmhållfasthet för att ge bättre smörjning och förmågan att göra bilen motorn köras smidigare och svalare längre livslängd och bättre bränsleekonomi. Syntetiska oljor används för hårt arbetande, svår-duty motorer och att ge bättre bränsleekonomi.
Smörjegenskaper

Syntetiska oljor förlänger motorns livslängd på grund av deras bättre smörjegenskaper vid motorstart än konventionella oljor. Båda typer av oljor har i princip samma egenskaper vid motorns normala arbetstemperatur, men syntetiska oljor smörja mycket bättre än konventionella oljor vid lägre motorstart temperaturer. Vid extremt låga temperaturer konventionella oljor tjockna till den grad att bilen inte kan starta medan syntetiska oljor kommer att tillåta ordentlig smörjning efter en kort uppvärmning. Syntetiska oljor kan också motorer för att köra svalare på grund av högre filmens styrka. Smörjmedlet ska hålla sig till inre delar bättre att låta dem köra svalare.
Kompatibilitet

Syntetiska oljor av olika märken är kompatibla med varandra. Dessa oljor är också kompatibla med konventionella och syntetiska blandningar. (Blends är en blandning av vanliga och syntetiska oljor, med den syntetiska innehållet vanligtvis mindre än 10 procent.) Detta är möjligt så att fordonsägaren inte behöver göra en fullständig smörjsystem spola vid byte motoroljor från konventionell till syntetiska eller en syntetisk blandning. Vissa fordon är dock inte kompatibla med syntetiska oljor. Kontrollera bilens instruktionsbok, men för det mesta, kan motorcyklar med våt koppling systemet och roterande motorer typ inte använda syntetiska oljor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133310.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.