Hur byta olja på en 2003 F-150

Ford F150 är utan tvekan den mest populära linje av lastbilar som någonsin byggts. Enligt vissa konton, det finns fler F-seriens lastbilar på vägarna i dag än Chevy och Dodge lastbilar kombineras. Den 2003 F150 fortsatt traditionen med styling och mekanisk kvalitet börjat på 1940-talet. Den 2003 F150 tillverkades i olika trim paket, med ett urval av sex olika motorer, allt från en sex-cylindrig 4,2-liters motor på en åtta-cylindrig 5,4-liters bi-fuel motor. Oavsett vilken motor din F150 har, är processen att byta olja kommer att vara densamma. Saker du behöver
hjulblock
Jack
stödbenet
4-fot fyrkantig kartongbit
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Wrench in
Oljefilter
6 liter olja
Visa fler instruktioner
1

Block ena bakhjulet, fram och tillbaka. Höj trucken tillräckligt hög för att glida under ett säkert sätt. Placera pallbockar under ramen bakom båda framhjulen och sänk trucken på läktaren. Avlägsna domkraften.
2

Skjut kartong under motorn. Placera drain pan under oljeavtappningsskruven.
3

Avlägsna avtappningspluggen genom att vrida det moturs med rätt storlek skiftnyckel. Låt oljan rinna helt. Byt avtappningspluggen och dra åt med skiftnyckel. Byte av plast eller koppar avtappningsplugg packning rekommenderas starkt. Under oljefiltret
4

Skjut tråget. Ta tag i oljefiltret med filtret skiftnyckel och vrid den moturs för att ta bort. Om du inte har ett filter skiftnyckel och filtret är för hårt för att ta bort för hand, kör en stjärnskruvmejsel genom filtret kroppen och vrid den moturs för att lossa. Ta bort skruvmejseln och snurra filtret off - på detta sätt är mycket stökigare än att använda en skiftnyckel
5

Öppna en flaska olja och sakta häll det i uppåtvända ersättare filterinsatsen tills den är full.. Detta kallas "priming filtret," och det håller din motor från att köra utan olja i filtret. Det hjälper din motor håller längre. Torka ren olja på filtret packningen för att möjliggöra ordentlig tätning. Kontrollera filtret sockel på motorblocket för att säkerställa att gummipackningen från det gamla filtret inte fastnar och att det inte finns något skräp på monteringsytan som kan orsaka en läcka.
6

Place det nya filtret mot oljefiltret bröstvårtan och vrid den medurs för att installera. Ta tag i filtret och vrid den 1/4 till 1/3 av en sväng förbi den punkt packningen får kontakt med motorblocket, men inte längre.
7

glida ut från under lastbilen och ta bort tråget och papp.
8

bort oljepåfyllningslocket. Häll resten av öppen flaska och de övriga fem liter olja i oljan fyllmedlet (vanligtvis en blockerad öppning på förarsidan eller passagerarsidan ventilkåpan). Byt oljepåfyllningslocket.
9

Starta motorn och kontrollera tätheten. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån med mätstickan. Dra ut oljestickan, torka av den, sätt i den och dra ut den igen och läs av nivån. Det bör vara mellan "Full" och "Lägg till". Mätstickan Handtaget är oftast antingen grått eller gult.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133297.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.