Hur du byter olja i en Toyota 4Runner?

Ändra bilens olja är en av enklaste och bästa sätt att hjälpa behålla ditt fordon. Det råkar också vara en mycket grundläggande förfarande som kan utföras av även de mest oerfarna gör-det-själv mekaniker. Ändra ett fordons olja centra på principen "ut med det gamla och in med det nya." Det kräver att du tömma den gamla oljan ut ur fordonet innan ny olja i systemet. Lyckligtvis kan hela processen utföras i en fråga om minuter. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
Tidningar /handdukar droppa
Droppkar
14mm spärr
Oljefilternyckel
Toyota oljefilter
Avtappningspropp tätning bricka
Funnel
6 liter 5W-30 olja
Mjölkkanna
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta. Placera fordonet i parken och engagera sin nödbroms. Placera hydraulisk domkraft under fordonets främre förstärkt lyftplattans (ligger nära framaxeln) och Jack fordonet i luften. Placera domkraften under det inre läppen av fordonets styrning arm och sänka bilen på pallbockar.
2

Öppna huven på bilen och skruva loss bilens oljelocket. Placera tidningar eller handdukar droppa under fordonet (för att fånga eventuella spill) och placera droppskålen under bilens oljetråget. Addera 3

Skruva bilens oljepluggen med en 14mm spärr. Avlägsna oljepluggen och låt oljan rinna ner i droppskålen. När oljan runnit till ett dropp, gå vidare till steg 4.
4

Vrid fordonets hjul till vänster och dra tillbaka fliken i förarsidan fender väl för att få tillgång till oljefiltret . Använd en oljefilternyckel att ta bort det gamla oljefiltret från fordonet.
5

Applicera en liten mängd olja på fingertoppen och gnugga oljan kring det nya filtrets gummitätning. När oljan är helt klar rinner från bilen, placera den nya oljepluggen tätningsbricka på plats och skruva oljepluggen på plats igen. Skruva den nya oljefiltret på plats där du tog bort det gamla filtret.
6

Sätt tratten i oljan fyller platsen och tillsätt ca 5,5 liter olja i motorn. Ta bort tratten och skruva oljan locket på plats. Ta bort oljestickan och kontrollera oljenivån. Byt ut oljestickan och starta bilen. Låt bilen tomgång i flera minuter, stäng sedan av bilen och kolla oljestickan. Om det behövs, tillsätt den sista halvan liter olja till motorn.
7

Använd tratten för att hälla upp oljan i en mjölkkanna (eller andra stora plastbehållare) och återvinna den använda motoroljan på ett certifierad olja återvinning plats. Om du inte vet om en olja återvinning plats nära dig, ta en av de webbplatser i avsnittet "Resurser" i den här artikeln för att hitta en. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133204.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.