Hur man byter olja i en Toyota Tundra 2008 5.7L

Även om det kan verka skrämmande att göra ett oljebyte på en 2008 Toyota Tundra med 5,7 liters motor, det är verkligen inte så svårt jobb. Släpplåten som skyddar underredet, och därigenom oljefiltret, är avsett att lossna för åtkomst till undersidan av motorn. Filtret är olika, eftersom det är en pappersinsats ersättning stället för den traditionella skruven på filter och bostäder combo. Resten av oljebyte är standard - dränera gamla ut och sätta nytt i. Du behöver
Sockets: 10mm, 12mm, 14mm
hylsnyckel med 3/8 tum förlängning, 3 inches lång
Oljetråg
Oljefilternyckel, 65mm 14 flöjt
Toyota oljefilter kit
7.5 liter 5W20 olja
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Ta bort skidplate. Det finns tre skruvar och fem bultar som håller hasplåten på plats. Använd 10 mm hylsa på de tre mindre skruvarna och 12mm uttag på de fem stora bultar. När dessa saker tas bort, driva upp på hasplåten och flytta den mot förarsidan av lastbilen. Sedan sänka den från lastbilen.
2

Använd 14mm hylsa för att lossa avloppet bulten på oljetråget. När det är löst, avslutar bort det för hand. Har oljetråget klar, eftersom en gång att bulten är lös det börjar dränering. Låt oljan rinna. När det har slutat, byt avloppet bulten.
3

Ta bort oljefiltret drain bult med 3/8 tums förlängning och skiftnyckel. Del olja kommer att komma ut, men inte mycket. Använd oljefiltret drain verktyg som kommer i Toyota oljefilter kit för att få så mycket av oljan ut som möjligt. Torka allt med en trasa.
4

Använda oljefilternyckel och förlängning, lossa oljefiltret locket. Avsluta bort det för hand. Har dräneringstråget händig igen, eftersom det blir mer olja.
5

Städa locksammansättningen efter bort gamla papper filter. Sätt in det nya filtret, infört och skruva tillbaka den. Dra med filtret skiftnyckel.
6

Fyll på olja och kontrollera nivån med mätstickan. Byt hasplåt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133160.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.