Hur man byter olja i en Yamaha 1600

Yamaha 1600 motor, som finns i Yamaha Roadstar motorcykel, använder olja för att smörja cylinderväggarna som de flesta andra motorer. Som miles går på, börjar oljan att förlora viskositet och bli smutsig. Därför rekommenderar Yamaha att byta olja på en regelbunden basis, vilket kommer att säkerställa att motorn håller så länge som möjligt. Saker du behöver
dräneringskärlet
skiftnyckel som
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
Byte oljefilter
3.2 liter olja
Hex-head nyckeluppsättning
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Dra loss sätet på motorcykeln med händerna. Leta reda på oljestickan som är på höger sida av sätet området och dra sedan ut oljestickan åtskild från motorcykeln.
2

Sätt dräneringstråget under mitten av motorcykeln. Ta bort de två drain skruvarna på undersidan av motorcykeln, varav en är vertikalt under fabriken oljestickan, och den andra är på sidan av oljetanken. Ta bort dessa bultar med en skiftnyckel och 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Låt oljan rinna i pannan i 10 till 15 minuter, och sedan installera om avloppet bultarna.
3

Ta bort oljefiltret från sidan av motorn med oljefilternyckel. Doppa fingret i olja och sedan köra fingret runt gummitätningen på byte av oljefilter. Montera filterbyte olja på motorn med handen, och inte för hårt det eller annat du kommer att ha problem att ta bort det på din nästa oljebyte.
4

bort oljepåfyllningsskruven ligger bakom den bakre cylindern med hjälp av en hex-head nyckel. Installera en tratt in i kontakten och sedan hälla 3.2 liter olja i vevhuset. Sätt tillbaka oljepåfyllningsskruven.
5

tillbaka oljestickan och sätet med händerna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133158.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.