Hur man byter olja i en Challenger SRT

Den SRT är top-of-the-line Dodge Challenger. Reglerna för oljebyte är desamma som de är för varje fordon. Du bör byta olja i din Challenger varje 3000 miles för att hålla den från att bryta ner och orsakar att motorn går utan smörjning. Det är också viktigt att byta olja filter, eftersom det gamla filtret är förorenat och måste tas bort så att det inte förorenar den nya oljan. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Oljefilter
6 qts. motorolja
Rag
Visa fler instruktioner
1

Park Challenger på ett plant underlag. Lyft huven och stötta öppna.
2

Skruva oljan locket på toppen av motorn och lägg den åt sidan. Detta kommer att hjälpa oljeflödet när avtappningspluggen tas bort.
3

Lossa de fyra skruvarna som håller stänkskyddet under bilen, med hjälp av en hylsnyckel.
4

Skjut en åderlåtning pan under motorn. Skruva bort avtappningspluggen och låt oljan rinna i pannan. Sätt tillbaka avtappningspluggen när oljan är klar dränering.
5

Skruva av oljefiltret på framsidan av motorn med en oljefilternyckel. Placera den i tråget med spillolja. Sprid en liten mängd av ren olja runt packningen på toppen av det nya filtret. Skruva fast filtret på oljefilterhuset för hand. Aldrig åt ett oljefilter med en skiftnyckel, eftersom detta kan skada gängorna i filtret eller filter. Tillbaka
6

Bolt stänkskyddet på bilen med en hylsnyckel.

7

Häll fem liter motorolja i oljan fylla hålet. Dra ut oljestickan ur sitt rör. Torka rent med en trasa och sätt i den igen. Dra ut oljestickan tillbaka ut och kontrollera oljenivån. Om den registrerar mindre än full, tillsätt olja i halv-liter steg tills mätstickan når hela märket.
8

Starta motorn och låt den gå på tomgång i fem minuter. Stäng av motorn och låt den sitta i fem minuter. Kontrollera oljenivån och fyll på vid behov.
9

Återkoppla oljepåfyllningslocket ordentligt. Sätt in oljestickan i röret. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133154.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.