Hur man byter olja i en 3.3L 2007 Hyundai Santa Fe

Den 2007 Hyundai Santa Fe med 3,3 liters motorn är en tillförlitlig, ekonomisk och sprallig V-6 Sport Utility Vehicle. Precis som alla bil, det kräver ägaren att utföra olje-och filterbyte med jämna mellanrum för att hålla motorn igång rent och med maximal effektivitet. Den 3,3 liters motorn i Santa Fe gör jobbet lite lättare än andra fordon, som oljefiltret ligger i ett lättillgängligt läge. Saker du behöver
Oljetråg
Färsk olja (5,5 liter) katalog Ny oljefilter
Oljeplugg krossa bricka
Jack
Jack står
Visa mer Instruktioner
1

Lyft bilen och ställ den på pallbockar. Lyft huven och vänta tills motorn svalna
2

Placera drain pan under avtappningspluggen, skruva av pluggen. Avlägsna krossa brickan från avtappningspluggen.
3

Ta bort motorkåpan och lokalisera oljefilterhuset. Det är nära toppen av motorn, på förarsidan. Ta av locket på filterhuset. Den är fäst med två bultar och sexkantsskruvar. Ta bort oljefiltret inuti.
4

Installera det nya oljefiltret och se till att även ersätta de två O-ringarna med de nya som medföljer filtret. Sätt tillbaka oljefilterlocket.
5

När oljan är klar dränering, sätta en ny fruktdryck bricka på avtappningspluggen, sedan tillbaka avtappningspluggen. Torka bort olja droppar runt pannan med en trasa. Sätt tillbaka motorkåpan och stäng huven.
6

Ta bort oljepåfyllningslocket, häll sedan i ny olja. Den angivna kapaciteten är 5,5 liter, men går långsamt som du nära denna kapacitet. Du vill inte överfylla. Byt oljepåfyllningslocket och torka upp olja droppar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133144.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.