Hur man läser Motor Resultat Oil Test

Testa olja i en bil är en enkel sak, men du måste göra det regelbundet för att försäkra att din bil inte förlorar oljan för snabbt eller i trängande behov av ett oljebyte. Alla bilar levereras med testutrustning just där under huven för dig att använda: oljestickan. Helt enkelt köra din bil för lite för att värma upp oljan, parkera den på en plan yta, extrahera oljestickan, torka av den, kasta den tillbaka i oljetråget öppning, och ta bort den igen. Processen kommer inte betyda någonting, men om du inte vet hur man läser resultaten. Saker du behöver
Oljemätsticka
Visa fler instruktioner
1

Ta ur oljestickan och titta på botten. Det kommer att bli bredare än de övriga och har en liten, etsad in mätare som att läsa av oljenivån.
2

Titta på den högsta punkten oljan har markerat på mätstickan. Ju närmare mot linjen precis innan "F" (som betyder "full"), desto bättre. Om oljan har berört förbi denna linje, är bilen överfylld med olja och en del måste tas bort. Om det står över den första raden i slutet av stickan, så du behöver inte lägga till mer olja. Lägg till lite när oljenivån ligger på eller under den första raden.
3

Håll stickan i tillräckligt ljus så att du kan få en bra visuell läsning om kvaliteten på oljan. Det skulle tyckas vara blank och semi-transparenta, vilket indikerar frisk olja. Om det är alltför rinnande, skitiga, helt ogenomskinlig eller luktar unken, då är det dags att byta olja på din bil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133034.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.