Hur Refill Transmission Fluid i en 2005 Seqouia

Du måste ändra transmissionsolja på din Toyota Sequoia på 30.000 miles eller två år. Detta intervall gäller för lastbilar med antingen automatisk eller manuell växellåda. Den exakta processen för hur du ändrar det beror på vilken typ av växellåda du har, vilket också avgör vilken typ av vätska du behöver. Det kan vara bäst att byta vätskan medan fordonet är fortfarande varmt, men du kommer att behöva för att skydda dig från den varma vätskan. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Handskar Flighter Long-sleeve kläder
Flare-skiftnyckel
Gummiklubba
Lösningsmedel
Tryckluft
Transmissionsolja eller växellådsolja
Visa fler instruktioner
Automatic Transmission
1

Höj Sequoia och stödja den på pallbockar. Placera ett uppsamlingskärl som rymmer minst åtta liter under överföringen pan, vilket är nära centrum av chassit.
2

Skruva bort avtappningspluggen på baksidan av pannan med en flare-skiftnyckel och låt transmissionsolja rinna ut i avloppet pan. Avlägsna överfyllnad kontakten på sidan och återanslut avtappningspluggen.
3

bort fästbultarna för överföring pan och knacka på pannan med en gummiklubba för att bryta sin packning. Sänk pannan och koppla ur oljestickan rörets nedre halvan från den övre halvan.
4

Demontera fästbultarna för filtret och ta bort den från ventilhuset. Installera det nya filtret på sin plats.
5

Rengör insidan av överföring pan med lösningsmedel och torka den med tryckluft. Torka bort alla spår av packningsmaterial från pannan och ventilhuset med en packning skrapa.
6

Applicera tätningsmedel på flänsen för överföring pan, anslut sedan de två delarna av oljestickan påfyllningsröret och anslut pannan tillbaka på fordonet. Dra åt alla skruvarna lite i taget till 39 inch pounds.
7

Lägg färsk transmissionsolja genom påfyllningsröret (Toyota Äkta ATF WS rekommenderas) tills det börjar droppa ut Pans overflow hål i tråget. När det är ner till en rännil, återanslut overflow kontakten.
8

Sänk lastbilen utanför domkraften. Addera Manuell växellåda
9 < p> Höj trucken på pallbockar och placera tråget under växellådan.
10

Ta bort avtappningspluggen vid botten av växellådan och låt vätskan rinna i pannan, sedan återansluta avtappningspluggen.
11

Ta bort pluggen på sidan av växellådan.
12

Fyll växellådan med SAE 75W-90 växellådsolja (GL-4 eller GL-5) med hjälp av en handpump eller sprutan tills vätskan är upp till den nedre kanten av påfyllningshålet och anslut sedan pluggen.
13

Sänk lastbilen utanför domkraften.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132986.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.