Vad är SAE 5W- 30 ?

SAE 5W- 30 är en specifik typ av motorolja. De bokstäver och siffror visar att oljan uppfyller vissa normer och förmedla specifika attribut av oljan . SAE

SAE står för Society of Automotive Engineers , en organisation som sätter temperaturkrav som används för att betygsätta oljor . SAE beteckning visar att oljan uppfyller dessa krav , vilket gör att de tekniska standarderna för motorolja vara enhetliga.
Viskositet Betyg

" W " står för Winter , och det visar att oljan uppfyller låg temperatur krav i SAE , som är vid 0 grader Fahrenheit. Den " 5 " är oljans kallt väder viskositet rating , vilket visar hur tjock eller tunn oljan är när du försöker starta en motor vid låga temperaturer . Den " 30 " visar oljans viskositet rating på SAE : s hög temperatur krav , inställd på 212 grader Fahrenheit .
Viskositetsskillnader

En 5W olja är det vanliga valet för vintern använda eftersom den har lägre viskositet , eller tjocklek , i kylan än 10W olja , och kommer att strömma lättare genom de rörliga delarna i ett fordons motor . 5W- 30 har mindre viskositet i både kallt och varmt väder än en 10W- 40 olja. Var säker på att använda oljan viskositet som är efterlyst av din bil bruksanvisning .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132967.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.