Hur man byter olja i en Honda Fit

Honda började tillverka Fit 2007 med en 1.5L fyrcylindrig motor. Avtappningspluggen och oljefilter läge förblir oförändrade. Oljefiltret är belägen vid basen av motorn nära den främre stötfångaren. Den oljeavtappningsskruv är ungefär mitt på motorn på botten, och är stämplat med ordet "motorolja." Byta olja i en Honda Fit tar ca 15 minuter att göra på rätt sätt. Saker du behöver
Bil ramper
Crush packning
Oljetråg
3.9 liter SAE 5w20
MANN 7500 Mile oljefilter (ML1008) eller motsvarande
filter skiftnyckel
Socket skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

köra fordonet på ett par bil ramper och engagera nödbromsen.
2

Skjut oljetråget direkt under oljeavtappningsskruven. Lossa pluggen med en hylsnyckel och ta bort den för hand. Byt packningen aluminium krossa med en ny tillgänglig från alla bildelar återförsäljare. Byt olja pluggen när all olja har runnit ut. Dra åt bulten till 29 ft-lbs. vridmoment, eller ett halvt varv förbi ombonad med en hylsnyckel.
3

Lossa filtret med ett filter skiftnyckel. Flytta oljetråget under oljefiltret och ta bort för hand. Se till den gamla packningen avlägsnas med filtret. Gnid lite frisk olja på packningen på det nya filtret och montera på fordonet. Vrid filtret tills dess ombonade, och därefter ett kvarts varv ytterligare.
4

Lyft huven och ta bort oljepåfyllningslocket. Tillsätt 3,9 liter SAE 5w20 till motorn. Sätt på locket och starta bilen.
5

Övervaka avtappningspluggen och filter lägen för tecken på läckage. Läckor visar pluggen eller filtret var löst. Åtgärda eventuella läckor med bil utanför, och testa igen. Kontrollera oljestickan att kontrollera oljan är vid fullt linjen. Lägg vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132901.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.