Hur man byter olja i en 1987 Jeep Wrangler

Byta olja i 1987 Jeep Wrangler måste göras för att hålla fordonet i toppform. Jeepar är kända för sina robusta off-road bruk, och detta innebär motorkomponenter blir varma och behöver ständig smörjning. Byta olja varje 3000 miles kommer att bidra till att motorn stannar stark och förhindra eventuella problem på vägen. Alltid skriva ner miles, när oljan byts, för att hålla reda på oljebytesintervallet. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Oljefilter
6 liter SAE 5W40 motorolja
butik trasa
Visa fler instruktioner

1

Park Jeep på en plan yta. Lägg i parkeringsbromsen för att förhindra att Jeep rullar samtidigt oljebyte.
2

Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget, som ligger direkt under motorn.
3

Skruva bort avtappningspluggen i botten av oljetråget med en hylsnyckel. Låt all olja rinna ut. Detta kan ta upp till fem minuter. Skruva bort avtappningspluggen tillbaka i oljetråget och dra åt den med hylsnyckel.
4

Ta bort oljefiltret med ett filter skiftnyckel. Oljefiltret ligger framför av oljetråget. Placera den använda oljefiltret med spillolja i pannan.
5

Fyll ett nytt filter med ny motorolja. Sprid lite olja runt packningen med pekfingret. Detta kommer att bidra till att göra bort filtret under nästa oljebyte intervall lättare. Skruva på oljefiltret på oljefilterhuset manuellt. Använd inte en skiftnyckel eftersom detta kommer att skada gängorna ur oljefilterhuset eller oljefiltret själv.
6

Öppna huven för att komma åt oljan locket på toppen av motorn på ventilkåpan .
7

Skruva av oljelocket och häll i fyra liter motorolja. Låt två minuter för oljan att bosätta dra ut oljestickan ligger intill ventilkåpan.
8

Torka av mätstickan med en trasa. Sätta in den i oljestickan röret drar sedan ut och inspektera nivån på oljestickan. Om oljan inte registrera sig till "FULL"-märket, häll i en halv liter olja och kolla upp det igen. Upprepa denna process tills nivån läser till "FULL"-märket.
9

Sätt tillbaka oljestickan i oljestickan röret och skruva oljan tillbaka locket på ventilkåpan. Starta Jeep och låt den gå på tomgång under tre till fem minuter. Stäng av Jeep och vänta tre minuter för oljan att reglera och kontrollera sedan nivån igen. Fyll vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132853.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.