Hur man byter olja i en Ford V10

Ford V10 motorerna är kraftfulla och industriella enheter. Med 6,8 ​​liters bränsleinsprutning, har denna 10-cylindrig motor gott vridmoment och effekt för att dra tunga arbeten. Som med alla motorer, kräver V10 rutinunderhåll att fortsätta att utföra på en optimal nivå. Den viktigaste rutinunderhåll är oljebyte. Byta olja ofta ser de inre delarna av din motor förblir smorda och rena. Byta olja i en Ford V10 tar ca 20 minuter. Saker du behöver
7 liter olja (5w20 rekommenderas) katalog FRAM PH2 oljefilter eller motsvarande
Hylsnyckel
Filter skiftnyckel
Oljedroppningen pan
Funnel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
byta olja
1

bort oljan locket och placera pannan oljan droppa under oljetråget på motorn. Med hjälp av en hylsnyckel, lossa oljepluggen placerad på baksidan av pannan och ta bort. Ställ åt sidan. Se till att oljan rinner in i droppskålen.
2

Lossa oljefiltret sitter på förarsidan av motorblocket placerade mot bottnen, nära fronten. Du kan behöva använda ett filter skiftnyckel för att lossa filtret.
3

Inspektera avtappningspluggen. Om kontakten ser skadat eller slitet eller om gummigenomföringen ser skadat eller slitet, byt till en ny kontakt eller genomföring finns på alla Biltema. Annars installerar pluggen till fingrarna.
4

Ta bort oljefiltret fånga något droppande olja i droppskålen. Torka lite frisk olja på gummipackningen på det nya oljefiltret och installera till handkraft. När tight, vrid ytterligare en kvarts varv för hand för att korrekt sittplats filtret. Dra åt oljepluggen till 15 till 20 fot pounds av vridmoment med hjälp av momentnyckel. Om en momentnyckel inte är tillgänglig, dra åt med en hylsnyckel fast och därefter ett kvarts varv.
5

Fyll motorn med sju liter 5w20 olja, med hjälp av tratten för att undvika att spilla . När full, sätta tillbaka locket och starta bilen. Titta på oljepluggen och oljefilter efter det att fordonet körde i ungefär två minuter. Inspektera de två platserna för tecken på läckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132804.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.