Hur du ändrar oljefilter på en 1994 Lexus 300 ES

The 1994 Lexus ES300 använder en side-mount motor med framhjulsdrift. Motorrummet är måttligt trångt, men gör-det-själv underhåll är inte så svårt. Oljefiltret är placerad på framsidan av motorn, ungefär halvvägs ner nedanför avgasgrenröret och oljan pluggen är i centrum-bakåt av bottensidan av motorn. De är lätta att nå platser för både plugg och filter gör byta olja i en Lexus en 15-minuters jobb. Saker du behöver
Bil ramper
Chock block
4.7 qts. olja (5W30 rekommenderas) katalog Ny oljefilter
Hylsnyckel
Filter skiftnyckel
Oljedroppningen pan
Funnel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Kör bilen på ramperna och placera chock block bakom bakhjulen. Avlägsna olja locket och placera pannan oljan droppa under oljetråget. Med hjälp av en hylsnyckel, lossa och ta bort oljan pluggen, som sitter på baksidan av pannan. Ställ den åt sidan. Se till att oljan rinner in i droppskålen.
2

När vätskan är helt tömt, inspektera avtappningspluggen. Om kontakten ser skadat eller slitet, eller om gummigenomföringen ser skadat eller slitet, byt ut den mot en ny plugg eller genomföring, finns på alla auto-delar butik. Annars installerar pluggen till fingrarna.
3

Lossa oljefiltret sitter på framsidan av motorblocket placerade mot mitten under grenröret. Du kan behöva använda ett filter skiftnyckel för att lossa filtret. Kontrollera att droppskålen är under filtret.
4

Ta bort oljefiltret, fånga något droppande olja i droppskålen. Torka lite frisk olja på gummipackningen på det nya oljefiltret och installera till handkraft. När tight, vrid ytterligare en kvarts varv för hand för att korrekt sittplats filtret. Dra åt oljepluggen till 15 till 20 foot-pounds av vridmoment med hjälp av momentnyckel. Om en momentnyckel inte är tillgänglig, dra åt med en hylsnyckel fast och därefter ett kvarts varv.
5

Fyll motorn med 4.7 qts. av 5W30 olja, för att med hjälp av tratten undvika spill. När full, sätta tillbaka locket och starta bilen. Titta på oljepluggen och oljefilter efter det att fordonet har körts i ca två minuter. Inspektera de två platserna för tecken på läckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132801.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.