Do It Yourself Oljebyte för en 1992 Dodge Dakota

Regelbundet ändra din 1992 Dodge Dakota olja är ett säkert sätt att garantera dess fortsatta användning. Motorolja kyler, rengör och smörjer motorns rörliga delar. Det, inte bensin, är Dakota viktigaste vätska. Konkurrensen bland olje-förändring butiker och återförsäljare servicefunktioner har kraftigt minskat kostnaderna för att ha din olja förändrats, men att göra det själv är fortfarande billigare. Hela processen bör ta mindre än en timme och kräver några grundläggande verktyg och minimal mekanisk skicklighet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Pan
Oljefilternyckel
Oljefilter
Shop rag
Funnel
Motorolja
Visa fler instruktioner

1

Park på plan mark, stäng av motorn och höja huven.
2

Skjut en kastrull under oljetråget och ta bort oljeavtappningspluggen med hylsnyckel. Låt oljetråget att tömmas helt, och torka av området runt sjön innan du sätter tillbaka och drar åt oljepluggen.
3

Skjut pannan under oljefiltret till höger. Lossa oljefiltret med filtret skiftnyckel och ta bort den för hand. Applicera ett tunt lager olja på det nya filtrets gummipackning, och vrid det nya filtret på plats för hand.
4

Avlägsna oljepåfyllningslocket från toppen av motorn. Sätt tratten och häll i 4 liter motorolja.
5

Sätt tillbaka påfyllningslocket och stäng huven. Idle motorn i ungefär en minut innan du kontrollerar oljenivån med mätstickan. Bär använd motorolja till en automatisk reparation anläggning eller servicestation för korrekt avfallshantering.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132757.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.