Hur man byter olja i en Scion XA

Smarta konsumenter letar alltid efter sätt att skära ner på onödiga utgifter. Varje år Amerikaner spenderar enorma summor pengar på bilreparationer eller tjänster som de lätt kunde ha gjort själva. Byta olja och filter är en färdighet som alla borde ha. Du vet aldrig när du kan vara strandsatta och behöver få din Scion igång på egen hand, lära sig att byta olja och filter är en bra utgångspunkt. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Rena trasor
nya oljefiltret
3-4 kannor ny olja
Funnel
Show Fler Instruktioner
1

Park ditt Scion på en plan yta. Höj framför bilen med en domkraft och fäst den på en uppsättning pallbockar. Höj baksidan av fordonet med domkraft och stödja den på pallbockar så att du har fri tillgång till undersidan av chassit.
2

Leta oljefiltret locket och skruva den moturs. Skjut en dropplåt under filter rännan.
3

Ta av locket oljan och filtret packningen helt. Torka den gamla oljan bort av oljefiltret monteringsplattan med en ren trasa.
4

Häll en liten mängd olja på en andra ren trasa och dra den runt packningen på det nya oljefiltret. Skruva den nya filtret i medurs plats tills det är väldigt tätt.
5

Flytta avloppet under Scion s oljetråget. Vrid oljepluggen långsamt moturs för att ta bort den och låt oljan droppa in i tråget. Detta kan ta upp till 30 minuter.
6

Torka pluggen ned med en ren trasa och skruva den medurs säkert på plats. Sänk Scion från pallbockar med domkraft. Sätt en tratt i bilens oljerör.
7

Häll rekommenderad mängd olja för din Scion i tratten. Se din bruksanvisning för mängden och typen eftersom detta kan variera mellan fordonets stilar. Ta bort tratten från röret när all olja har tillsatts och stäng huven.
8

Starta Scion och låt den gå i två till tre minuter. Kontrollera för oljeläckor under fordonet. Stäng av Scion, vänta 15 minuter och sedan leta efter läckor en gång.
9

Kontrollera oljenivån med mätstickan. Dra ut oljemätstickan, torka av den och sedan sätta in det hela vägen in i vevhuset. Dra ut den igen och se till att oljenivån är korrekt. Lägg till mer olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132748.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.