Hur ändrar jag Olja & Filter i en 2001 Volvo V70 Wagon?

Volvo är ett svenskt bilmärke känd främst för sina fordon "klassledande säkerhet och för sin höga kvalitet europeisk verkstadsindustri. V70 är en vagn som ger massor av bärförmåga, utan storleken och stigmatisering av en SUV. Liksom alla bilar måste V70 regelbundna oljebyten och optimeringar för att säkerställa tillförlitligheten. Byte av filter och olja på en V70 kan fyllas i på mindre än en timme och kommer att spara ägaren en del av kostnaderna för att ha det förfarande gjort av en affär. Saker du behöver
Ordet jack eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Rags
Oil
Oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn värms upp för att hjälpa oljan rinna, men vill du inte motorn att vara för varmt
2

Lyft framför bilen med en domkraft och lägre. det säkert på ett par pallbockar. Alternativt kan du köra Volvo upp på ett par ramper. Addera 3

Placera oljebehållaren under oljefilterhuset. Från under bilen, ta bort den svarta oljefilterhuset genom att vrida det moturs med Volvos oljefilter verktyg och en spärr installerad på slutet av oljefiltret verktyget.
4

Ta bort det gamla filtret från bostäder. Ta bort den gamla O-ringen från huset. Montera en ny O-ring och ett nytt filter, smörja O-ringen innan du installerar det. Fyll huset med olja. Dra tillbaka filtret i motorn tills den är handkraft, dra sedan åt det ¼-sväng med skiftnyckel.
5

Avlägsna oljepåfyllningslocket ovanpå motorn. Flytta olje behållare under oljeavtappningsskruven i oljetråget. Avlägsna avtappningspluggen med en hylsa och en spärrnyckel och låt oljan rinna ner i behållaren.
6

Ta bort den gamla krossa brickan från oljeavtappningsskruven och installera en ny tvättmaskin. Sätt tillbaka och dra åt avtappningspluggen på oljetråget. Dra åt skruven så att den precis börjar att krossa brickan.
7

Häll 5,5 liter olja i motorn, med hjälp av en tratt. Montera olje locket. Starta motorn och kontrollera tätheten. Sänk bilen tillbaka till marken. Släng den gamla oljan och filtret på ett säkert sätt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132664.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.