Hur du ändrar transmissionsfilter i Audi A4

Byta transmissionsfilter i Audi A4 är ett jobb som kan fyllas i på mindre än en timme. Filtret på Audi A4 ligger inne i transmissionen pannan, på undersidan av överföringen. Det är en bra idé att byta transmissionsolja samtidigt du byta filter, eftersom transmissionsolja måste dräneras ändå. Du kan ändra transmissionsfilter själv, vilket sparar tid och pengar. Saker du behöver
Ordet jack
4 Jack står
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Pappershanddukar
ren trasa
SPACKEL
Gummi växellåda pan packning
högeffektiva pump (NAPA ® Tool nr 4344) katalog Transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilen med en domkraft och plats en pallbock under främre och bakre axlarna bakom varje hjul. Kontrollera att fordonet är nivån då på pallbockar.
2

Leta avtappningspluggen på botten av transmissionen pannan och placera ett uppsamlingskärl på marken under pluggen. Ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel, vilket gör att transmissionsolja rinna helt.
3

Lossa skruvarna på transmissionen pannan med en hylsnyckel och ställa bultarna på ett säkert ställe. Ta överföringen pannan, med en skruvmejsel för att försiktigt bända upp pannan från transmissionen.
4

Rensa skräp och sediment från insidan av överföring pan med rena pappershanddukar. Unbolt vit plast transmissionsfilter underifrån transmissionen med en hylsnyckel och kassera filtret.
5

Ta bort eventuellt skräp och olja från botten av transmissionen där filtret fäster, med en ren trasa . Placera det nya filtret packning mellan botten på växellådshuset och överföringen filtret och ansluta den nya sändningsfiltret till botten av transmissionen.
6

Skrapa det återstående packningsmaterialet från botten av transmissionen och av överföring pan med en spackel. Placera den nya gummipackning överföring panorera runt läppen av överföring pan.
7

Fäst transmissionen pannan till botten av transmissionen och fäst den med skruvar. Skruva fast avtappningspluggen i botten av transmissionen pannan för hand tills det är ordentligt och dra åt avtappningspluggen med en hylsnyckel bara tillräckligt så att det är säkert.
8

Lossa pluggen på sidan av transmissionsolja oljetråget med en hylsnyckel. Refill överföring oljetråget med transmissionsolja, med hjälp av en hög utsignal pump, tills vätskan rinner ut i pannan.
9

Montera oljepåfyllningspluggen av Audi automatlåda pan och dra åt för hand . Vrid motorn på och placera foten på bromspedalen. Shift transmissionen i varje växel i ungefär tio sekunder för att köra vätskan genom transmissionen.
10

Sätt överföringen tillbaka till parken och låt motorn gå på tomgång. Ta bort oljepåfyllningsskruven på sidan av överföringen pan för hand och fyll pannan med vätska med hög effekt pumpen tills vätskan rinner ut ur påfyllningshålet.
11

Placera avtappningspluggen i sidan av dräneringskärlet, säkra den med hylsnyckel. Stäng av fordonets motor.
12

Lyft upp fordonet med en domkraft för att ta bort alla pallbockar och ställa bilen tillbaka ner på marken. Släng den avrunna transmissionsolja på den lokala återvinningsföretag eller Automotive Center.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132642.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.