Hur man byter olja i bilen

Den motorolja som rinner genom din bil är som din motor blod och bör bytas ut regelbundet. Glöm inte din motor olje krav. Motorns hälsa beror på korrekt användning av olja, och detta inkluderar att veta hur man byter olja i bilen. Du har investerat en hel del kapital i bilen och rätt olja omsorg gör det möjligt att pågå i många år framöver. Saker du behöver
stor behållare
Hylsnyckel
Oljefilternyckel
Funnel
Oil
Oljefilter
Domkraft och pallbockar eller bil ramp (tillval)
Rags
Visa fler instruktioner
1

Samla alla nödvändiga saker du behöver för att byta olja och ha dem inom räckhåll. Placera bilen på ett plant underlag för att låta oljan rinna av ordentligt och att även kunna kontrollera oljenivån när du är klar. Anställ parkeringsbromsen. Du ska inte behöva placera bilen på en ramp eller på domkrafter, såvida du inte har möjlighet att enkelt få tillgång till oljetråget.
2

Ta bort den gamla oljan. Hitta avtappningspluggen på oljetråget och ställa en stor behållare (för att hålla all spillolja) under den. Lossa avtappningspluggen (motsols) med en hylsnyckel och sedan använda handen för att ta bort den. Var redo för en ström av olja, när pluggen har avlägsnats. Låt all olja rinna ur bilen. När all olja är borta, byt avtappningspluggen (och eventuella packningar om det behövs) på tråget.
3

Bli av det gamla oljefiltret. Ta bort oljefiltret (och packning /tätning) med en oljefilternyckel. Coat den nya oljefiltret packningen med lite olja med fingret. Dra det nya filtret på plats på bilen för hand.
4

Lägg till ny olja till din bil. Avlägsna oljepåfyllningslocket på toppen av din motor och sedan använda en tratt för att placera den nya oljan i. Sätt oljepåfyllningslocket igen när du är klar, värma upp motorn och kontrollera sedan oljenivån på din bil.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132623.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.