Är det OK att blanda Synthetic & Regelbunden Motor Oil?

Det fanns en tid när man blandar syntetisk olja med regelbundna (konventionell) motorolja kan skada en motor. Men på grund av förändringar i den syntetiska oljehalt, är det OK att blanda de två. Faktum är att många motoroljor är en blandning av syntetiska och konventionella oljor. Fullt kompatibel

Vid ett tillfälle var syntet inte kompatibel med konventionell olja eller var för smart och skulle förstöra tätningarna. Nu formeln för syntetisk motorolja har ändrats och är kompatibel med vanlig motorolja. De är inte så annorlunda

Tidiga syntet läckt, enligt Popular Mechanics
magazine. Detta beror delvis på att de var alltför olika oljorna de ersätta. Nyare syntetiska oljor innehåller några vanliga olja och är inte avviker alltför mycket från den olja som de ersätter.
Förmåner kan lossed

Även om de två oljorna kan blandas, kommer fördelarna att gå förlorade om du blandar bra syntetmaterial med konventionell olja.
nuvarande problemen inte kommer att fastställas

syntetisk olja fungerar bra i sunda motorer men kan inte åtgärda befintliga problem.
förr desto bättre
p Om byta till syntetisk olja, Amsoil specialister säger att det är bäst att använda den första gången oljebyte. Fördelarna med förändringen vanligtvis inte visar förrän den andra ändringen.
Rengör slam


Om byta till syntetiska, Amsoil specialister säger att använda en motor flush produkt. Detta rensar ut något slam kvar av konventionell olja. Engine Bibeln säger att detta steg är onödigt, så du kanske vill prata med en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132561.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.