Hur du ändrar ett oljefilter på en 2007 VW GTI

Volkswagen introducerade GTI Halvkombi 1985. 2007 GTI har många förbättringar av originalet och Automobile Magazine kallade 2007 års modell har sin bil av året. Den 2007-modellen kommer som antingen en fyra-dörrars sedan eller två-dörrars halvkombi, men båda typerna kräver, liksom de flesta bilar, som du byter oljefilter vid byte av motorolja. Oljefiltret avlägsnar föroreningar från motorn olja när den passerar genom oljesystemet. Oljefiltret ska bytas var några tusen miles. Lyckligtvis, detta är en enkel process. Så länge du kan höja din GTI och har en olje-filter verktyg - inte mer än 15 dollar på de flesta järnaffärer - du ska kunna byta ditt filter på en halvtimme. Saker du behöver
Bil jack Sida 2 bil står
Byte filter
Oil-filter Tool Review Pappershandduk
Visa fler instruktioner
Instruktioner

1

Höj GTI med domkraft. Placera domkraften bakom en av framhjulen på själva chassit. Använd ett däck järn om uttaget är manuell eller spaken om du har en hydraulisk domkraft för att lyfta bilen. Skjut en pallbock under GTI ungefär en fot bort från ytterkanten på en del av chassit. Sänk domkraften så att GTI vilar på stödbenet under den. Upprepa denna process för den andra sidan av bilen.
2

Sänk själv under motor. Leta efter oljefiltret, vilket är ett stort, vitt, cylindriska föremål fäst motorfästet.
3

Skjut metall slinga av olje-filter verktyg runt omkrets av oljan filtret, halvvägs upp kroppen. Veva gång att dra åt slingan runt oljefiltret. Twist moturs för att lossa filtret från motorfästet och avsluta lossa den med handen.
4

Notera om det finns några skillnader mellan det gamla oljefiltret och den nya i termer av omkrets, höjd, och modell. Sprid en film av ny motorolja på tätningen av det nya filtret, vilket bidrar filtret bättre kontakt med motorfästet. Använd din hand för att dra åt filtret på, och avsluta med en sista twist med olje-filter verktyg.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132553.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.