Hur byta olja på en 2007 Mazda 3

Mazda 3 släpptes första gången 2004 med utmärkta recensioner. Mazda 3 är huvudsakligen tillverkas i Japan, men Volvo och Ford har hjälpt till att utforma och uppgradera denna kompakta bilen. Mest rutinunderhåll delar kan hittas på din lokala delar butik, inklusive eftermarknaden oljefilter. Byta olja i Mazda 3 kan åstadkommas genom den genomsnittliga bilägaren och kommer inte att sätta en stor buckla i din plånbok. Saker du behöver från 4 liter 5w20 vikt motorolja
oljefilterpatronen Sida 2 O ringar
10mm socket
17mm socket
Liten spårskruvmejsel
Momentnyckel med intervall 10n -m till 30 nm
6mm hex head socket
76mm Typ av lock Oljefilternyckel
Oljetråg
Ramper, hiss, eller pallbockar
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven och ta bort 10mm bultarna som håller kåpan (plasthöljet som inrymmer motorn) på plats.
2

Ta bort de två plast stiften som håller huven i plats, med hjälp av skruvmejsel. Avlägsna kåpan och förvara den på ett säkert ställe. Addera 3

Placera spilloljekärl direkt under avtappningspluggen. Ta bort pluggen med en 17mm hylsa. Justera pannan som oljan rinner ut och flödet blir mindre. Rengör avtappningspluggen och dräneringshålet efter att oljan har tömts. Byt tändstift i dräneringshålet med momentnyckel.
4

Flytta spilloljekärl under filtret. Ta bort avtappningspluggen från filtret med 6mm sexkantskalle socket.
5

Använd en 76mm filterlock skiftnyckel för att ta bort filterpatronen bostäder efter filtret har tömts. Ta bort O-ringarna med en skruvmejsel. Smörj de nya O-ringarna med olja och installera de nya ringarna.
6

Byt oljefilterpatronen. Dra åt oljefilterhuset för hand. Byt avtappningspluggen för filterhuset med en momentnyckel och 6mm sexkantshuvud bit socket. Dra åt filterhuset med en momentnyckel och en 76 mm lock oljefilternyckel.
7

tillbaka kåpan och tillsätt oljan till bilen. Börja med fyra liter och kontrollera oljestickan att se om oljan är inom det normala intervallet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132552.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.